DRAŽBA

Kordeževe noče nihče

Objavljeno 02. september 2014 15.17 | Posodobljeno 02. september 2014 15.17 | Piše: T. L.

Znova so skušali prodati polovico hiše nekdanjega šefa Merkurja Bineta Kordeža v Lescah, a brez uspeha.

Bineta Kordeža in njegove sodelavce iz Merkurja so razglasili za krive zaradi protipravnega pridobivanja premoženjske koristi. Zaradi zlorabe položaja in ponareditve poslovnih listin so ga obsodil na skupaj pet let zapora in denarno kazen v vrednosti 39.504 evrov.

RADOVLJICA – Okrajnemu sodišču v Radovljici tudi v drugem poskusu ni uspelo prodati polovice hiše nekdanjega šefa Merkurja Bineta Kordeža v Lescah, so za spletne Finance potrdili na okrajnem sodišču v Radovljici. Varščine namreč ni vplačal nihče, zdaj pa še ni znano, ali in kdaj bo potekala tretja dražba.

Izklicna cena za polovico hiše je znašala 170.000 evrov, kar je za polovico manj v primerjavi s prvo (340.000 evrov). Druga javna dražba je potekala na zahtevo Factor banke, Gorenjske banke, Zavarovalnice Triglav, Zelene Hiše, Dursa in Diners Cluba zaradi izterjave več kot pet milijonov evrov dolga.

Kot še poročajo Finance, sta največja upnika Factor banka, ki ji Kordež dolguje 2,6 milijona evrov, in Zelena hiša, ki ji dolguje 2,4 milijona evrov. 

Deli s prijatelji