DOLŽNIK

Kordeževa hiša na dražbi za 618 tisočakov

Objavljeno 09. april 2014 16.19 | Posodobljeno 09. april 2014 16.20 | Piše: Mo. S.

Nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordež upnikom dolguje sedem milijonov evrov.

Bine Kordež.

RADOVLJICA – Potem ko so marca 2012 dražbo dela hiše nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža odpovedali, se bo zdaj očitno vendarle zgodila. Okrajno sodišče v Radovljici je javno dražbo, na kateri bo na prodaj celotna hiša, razpisalo za 29. april. 

Na hišo je vpisanih 250.000 evrov hipoteke kot zavarovanje za plačilo hipotekarnega posojila Gorenjski banki in 150.000 evrov vredna hipoteka, ki jo je z zastavno pogodbo na hišo vpisal Tomaž Peternel, direktor podjetja Uko Kropa, je poročala Televizija Slovenija. Sodni cenilec je hišo ocenil na 618 tisočakov, tudi če bi hišo za ta denar prodali, pa bi to pomenilo poplačilo šele desetine Kordeževih dolgov, ki presegajo sedem milijonov evrov.

Factor banki dolguje še 2,6 milijona evrov

Prva med upniki je Factor banka, ki je Kordežu dala osem milijonov evrov posojila za poskus menedžerskega prevzema Merkurja. Banka zdaj od njega zahteva 2,6 milijona evrov, poleg tega pa mora Kordež plačati še skoraj 2,4 milijona evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi, ki naj bi jo imel pri preprodaji trgovskega centra Primskovo. Med upniki so še Gorenjska banka, Durs, Diners club, Zavarovalnica Triglav, Zelena hiša (ta od Kordeža zahteva 2,47 milijona evrov, nanj pa je prepisan del omenjene hiše) in drugi, kar razkriva tudi odredba sodišča, pripeta spodaj. Po navedbah Televizije Slovenija nekateri o izpeljavi dražbe kljub odredbi dvomijo.

Deli s prijatelji