MERKURJEVI

Kordež in kompanija s sklepnim govorom na sodišče

Objavljeno 31. avgust 2012 09.38 | Posodobljeno 31. avgust 2012 09.38 | Piše: D. P., STA

Bertoncljeva je bila na zadnji obravnavi izločena iz postopka, saj je zaradi poškodb hospitalizirana v jeseniški bolnišnici.

Bine Kordež

LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo danes nadaljevalo sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Merkurja Binetu Kordežu in njegovim sodelavcem, ki jih obtožnica bremeni oškodovanja Merkurja. Po napovedih tožilca Jožeta Kozine danes lahko pričakujemo sklepne besede, čeprav se morajo obdolženci najprej izreči še o nekoliko spremenjeni obtožnici.

Spremenjena obtožnica

Tožilec je na obravnavi v sredo predstavil nekoliko spremenjeno obtožnico. Kot je pojasnil, gre za manjše spremembe, ki so posledice dejstva, da obdolženi »denarja niso spravili v svoj žep«. To po mnenju tožilca sicer ne spremeni dejstva, da so iz Merkurja vzeli sredstva, ki jim niso pripadala.

Sprva je bilo predvideno, da se bodo obdolženci že v sredo izrekli o spremembah, vendar pa je obramba zahtevala dodaten čas za pripravo, zato se bodo o spremembah izrekli danes.

Sledijo sklepni govori

Kozina je v sredo dejal, da se bodo po njegovih predvidevanjih že danes začeli sklepni govori, potem pa bo na sodišču, da odloči, v kakšnem roku bo izreklo sodbo.

Sojenje Kordežu, nekdanji nadzornici Merkurja in direktorici Merfina Marti Bertoncelj, nekdanji Merkurjevi izvršni direktorici za finance Janji Krašovec, članu Kordeževe uprave Milanu Jelovčanu ter koroškemu gradbenemu podjetju Kograd Igem in njegovemu direktorju Otu Brglezu poteka od 18. maja letos. Bertoncljeva je bila na zadnji obravnavi sicer izločena iz postopka, saj je zaradi poškodb hospitalizirana v jeseniški bolnišnici.

Deli s prijatelji