KREDIT

Kopitar zapufan za 7800 € na mesec

Objavljeno 02. marec 2012 11.40 | Posodobljeno 01. marec 2012 20.06 | Piše: Irena Divković Milanović

Naš zvezdnik je v Kaliforniji najel 1,5 milijona hipotekarnega kredita za nakup vile.

Tudi Anže Kopitar ima dom v sončni Kaliforniji (foto: Ljubo Vukelič).

LJUBLJANA – Košarkar Aleksandar Vujačić, poročil se bo s slovito rusko tenisačico Marijo Šarapovo, ni edini Slovenec, ki je investiral bogastvo v eno najdražjih obalnih mest v ZDA, v kalifornijski Manhattan Beach. Čeprav je res, da je igralec, ki ta hip tekmuje v dresu Anadolu Efesa, vilo v prestižnem kraju ob Tihem oceanu, za katero je septembra 2009 plačal 1,85 milijona dolarjev, tudi že ponudil na tržišču.

Naš zvezdnik je v Kaliforniji najel 1,5 milijona hipotekarnega kredita za nakup vile

Najboljši slovenski hokejist in član ekipe v NHL Los Angeles Kings, Anže Kopitar, pa svoje vile za zdaj ne namerava prodati. Konec februarja 2008 je za 1,875.000 dolarjev postal lastnik rajskega objekta v vzhodnem Manhattan Beachu, za katerega so prejšnji lastniki zahtevali celo 2,049.000 zelencev. Zanimivo, slovenski hokejski reprezentant je za svoj dom plačal petindvajset tisočakov več kakor košarkarski, čeprav se v ligi NHL niti približno ne vrtijo tolikšni denarci kakor v NBA, se je pa Kopitar za nakup zato zadolžil, medtem ko se Vujačiču za štiri kalifornijske nepremičnine ni bilo treba. V zemljiškem registru Los Angelesa je viden vpis o hipotekarnem kreditu 1,5 milijona pri Bank of America: na spletu je še vedno mogoče najti star oglas o prodaji vile, ob njem pa zanimiv kreditni kalkulator, ki razkriva, da njegov mesečni obrok znaša 10.381 dolarjev s 4,5-odstotno obrestno mero, če je kredit najel za trideset let. Seveda je jasno, da lahko takšno posojilo odplačuje le mlad in finančno podkrepljen človek, kakor je Kopitar.

Slavni sosedi

Kopitar in Vujačić pa vseeno nista bližnja soseda, košarkarjeva vila je namreč na zahodnem koncu priljubljenega kraja. Hokejistov dom stoji od 1998., in sicer v razkošni četrti South Bay. Zanimivo, v isti četrti je streho nad glavo 2002. kupila tudi prva žena in mati štirih otrok zloglasnega srbskega tigra Arkana, Natalija Martinović, predhodnica srbske turbo folk zvezde Cece pa je svojo vilo kupila po večletnem skakljanju z enega konca ZDA na drugega. Skratka, Kopitarjev in Vujačićev kalifornijski dom odlikujejo tudi prebivalci z vseh vetrov, z burno preteklostjo, iz nekdanje skupne države. A vrnimo se h Kopitarjevi rezidenci. Njegova vila je velika 400 kvadratnih metrov, ima pet udobnih spalnic in pet razkošno opremljenih kopalnic, tudi z džakuziji. Kot narekuje visok standard, je ena spalnica glavna oziroma master (v velikosti južnoevropske garsonjere), pripada ji seveda tudi ustrezna kopalnica. Na spletu si je mogoče virtualno ogledati vsak razkošni kotiček Anžetovega kalifornijskega doma, ki ima tri dnevne sobe, družinsko sobo, nekaj jedilnic, otroško sobo in skrbno urejeno dvorišče, ki zagotavlja zasebnost. Pohištvo je tradicionalno, masivno, naslanjači usnjeni, tla granitna ali pa prekrita z najkakovostnejšimi lesnimi oblogami, ki jih varujejo še dragocene perzijske preproge. V takšnem domu udobja ne manjka nikomur, niti mami Mateji, očetu Matjažu in bratu Gašperju, ki so prav gotovo enako zaslužni za Anžetov meteorni uspeh na ledu.

Kopitar je bil pred nakupom prve ameriške nepremičnine podnajemnik v Hermosa Beachu ob pacifiški obali. Živel je v razkošni, trinadstropni vili, veliki 250 kvadratnih metrov, v lastništvu Roberta G. Salema. Nepremičnina je na prodaj, spletni oglas pa razkriva spektakularni pogled na sprehajališče, bližino plaže, trgovine in restavracije. Notranje stopnišče je iz mahagonija, vila ima tudi vrt, štiri spalnice in tri kopalnice. Ameriški registri pa razkrivajo še en Kopitarjev naslov: vila, velika ravno tako 250 kvadratnih metrov, v Glendower Aveniji v Los Angelesu, ki mu je jo oddajala podjetnica Diane Sutton. Čeprav izraz podnajemnik kdaj označuje tudi nizek stanovanjski standard, je v Anžetovem primeru to daleč od resnice. Kot prava hokejska zvezda je namreč tudi pred nakupom lastne nepremičnine živel na veliki nogi.

Sloviti Anže, ki se je rodil 1987. na Jesenicah, se je v rekordnem času povzpel na prestol, slovenski in losangeleški kralj palice in paka pa je pošteno zaslužil vsak razkošni centimeter svojega doma v Manhattan Beachu. Uspelo mu je združiti nemogoče, led in vroče kalifornijsko sonce, ostaja pa dvom, ali resnično pogreša ameriško streho nad glavo, ko se vrne domov na mamino juhico v Gostišče Kopitar na Hrušici. Alpsko sonce in rodna gruda sta verjetno toplejša in bolj domačna.
 

Deli s prijatelji