VREMENSKA

Kopalke v omaro, do nedelje bo mrzlo

Objavljeno 17. junij 2015 14.11 | Posodobljeno 17. junij 2015 14.12 | Piše: D. P.

Pogled v bližnjo zgodovino pravi, da je bilo lani 17. junija 24 stopinj, zjutraj pa se je živo srebro gibalo med 9 in 14 stopinjami. Pred petimi leti je na ta dan pustošila toča, najhujše pa je bilo po 17. uri na območju Grosupljega.

LJUBLJANA – Po vročem uvodu v junij so temperature krepko padle. Pa to ni nič posebnega, pravi Andrej Pečenko, dežurni prognostik pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso).

Do nedelje 25 stopinj

Danes bo sprva pretežno oblačno, dež bo dopoldne ponehal. Čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne je v hribovitem svetu še možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do okoli 25 stopinj Celzija. »Do nedelje bodo takšne temperature,« je dejal Pečenko. Opozoril pa je, da se bo mešano vreme, s soncem in padavinami, nadaljevalo do sobote. V nedeljo se bodo vreme stabiliziralo.

Burja bo ponehala

V sosednjih pokrajinah bo sprva pretežno oblačno, padavine bodo dopoldne ponehale. Čez dan se bo delno zjasnilo. Na severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja. V hribovitem svetu bodo popoldne še možne posamezne plohe. Jutri bo zjutraj pretežno jasno, čez dan se bo od severozahoda zmerno pooblačilo. Burja, težave je povzročala tudi v Sloveniji, ob severnem Jadranu bo čez dan ponehala.

Leta 2010 toča, leta 1983 pod ničlo

Pogled v bližnjo zgodovino pravi, da je bilo lani 17. junija 24 stopinj, zjutraj pa se je živo srebro gibalo med 9 in 14 stopinjami. Pred petimi leti je na ta dan pustošila toča, najhujše je bilo po 17. uri na območju Grosupljega. Pred 32 leti pa so se temperature celo spustile pod ničlo v jutranjih urah v zatišnih legah.

Deli s prijatelji