NISO GLASOVALI

Kongres IDS zaradi nesklepčnosti prekinjen

Objavljeno 09. april 2016 20.04 | Posodobljeno 09. april 2016 20.08 | Piše: STA, S. U.
Ključne besede: IDS kongres

Po statutu pa bo svet stranke moral razpisati datum za nov kongres.

Luka Mesec.

KRŠKO – Kongres Iniciative za demokratični socializem (IDS), ki se je danes sestal v Krškem, so zaradi nesklepčnosti prekinili, po statutu pa bo svet stranke moral razpisati datum za nov kongres. Ker niso bili sklepčni, danes tudi niso glasovali o usmeritvi IDS in nadaljevanju sodelovanja v koaliciji ZL, so za STA pojasnili v IDS.

Za sklepčnost kongresa je po statutu IDS potrebna prisotnost najmanj tretjine članov iniciative. Koliko članov štejejo, niso pojasnili, so pa v začetku kongresa ocenili, da jih je v Krškem okoli 280.

Zaradi nesklepčnosti so razpravo, ki je danes potekala za zaprtimi vrati, prekinili. Tako tudi niso volili novih organov stranke, med drugim sveta, ki bi moral v prihodnjih tednih izvoliti tudi novega koordinatorja. Najvidnejši obraz ZL Luka Mesec je napovedal, da se bo za ta položaj še enkrat potegoval.

Mesec se je zavzema tudi za združitev partneric ZL (poleg IDS tudi Trs, DSD in 4. skupina) v eno stranko. A ne le v ZL, tudi v IDS o tem niso enotni, saj bi nekateri raje videli, da se IDS na prihodnje volitve poda samostojno.

Mesec je v dopoldanskem nagovoru članstva sicer pozval k letu tovarištva, povezovanja, napredka. Ocenil je, da so postali politična sila, ki zmaguje, a zna tudi dostojno preživeti poraz. Po njegovem mnenju so pokazali, da so socialistična alternativa, alternativa tu in zdaj in da je demokratični socializem prihodnost.

Deli s prijatelji