RAZPAD

Konec ZaAB! Möderndorfer namerava izstopiti iz poslanske skupine

Objavljeno 07. september 2015 14.42 | Posodobljeno 07. september 2015 14.41 | Piše: STA, S. U.

Odhod Möderndorferja iz poslanske skupine, ki skupaj z njim šteje le še tri člane, pomeni njen razpad.

LJUBLJANA – Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndofer je stranko obvestil, da namerava zapustiti tudi poslansko skupino, so pojasnili v ZaAB. Kot glavni razlog je navedel, da se njegovo delo in pogled na delovanje stranke razlikuje od tistega, kar je bilo zapisano ob ustanovitvi stranke, ter od korakov, ki so sledili. Iz stranke je sicer že izstopil.

Odhod pomeni razpad

Odhod Möderndorferja iz poslanske skupine, ki skupaj z njim šteje le še tri člane, pomeni njen razpad. Poslanska skupina lahko namreč šteje najmanj tri poslance. Poleg Möderndorferja sta bili v ZaAB le še predsednica stranke Alenka Bratušek in poslanka Mirjam Bon Klanjšček.

Peter Vilfan, ki je bil izvoljen na kandidatni listi ZaAB, je že julija prestopil v Desusovo poslansko skupino, kamor naj bi vabili tudi Bon Klanjščkovo.

Že dalj časa se špekulira tudi o morebitnem prestopu Möderndorferja, ki je sicer v svoji politični karieri med drugim deloval v LDS, PS in v ZaAB, v največjo vladno stranko, SMC. A za zdaj uradnega obvestila o njegovem izstopu iz poslanske skupine ZaAB še ni.

Bratuškova nad njegovo odločitvijo ni presenečena.

Preberite tudi: Jani Möderndorfer zapustil Alenko Bratušek.image

Do konca bodo ravnali v skladu z obljubo volivcem

Če bo poslanska skupina ZaAB ugasnila, bo Bratuškova, kot zagotavlja, do konca ravnala v skladu z obljubo volivcem. Sicer pa o svoji nadaljnji politični usodi in usodi poslanske skupine ne more špekulirati, dokler se stvari ne razčistijo.

Möderndorfer za zdaj ni dosegljiv za komentar.

Deli s prijatelji