NAPOVEDUJEMO

Konec tedna sončen in suh, prvi sneg za martinovo?

Objavljeno 27. oktober 2014 22.00 | Posodobljeno 27. oktober 2014 22.06 | Piše: D. P.

V ponedeljek bo vremenski vpliv ugoden, v krajih z jasnim vremenom tudi spodbuden.

Obeta se sončen in prijeten uvodni vikend letošnjega novembra.

LJUBLJANA – »Deset dni snega še ne bo, potem pa bomo videli. Treba bo počakati na nove napovedi. Morda bo za martinovo bela le goska,« napoveduje dežurni prognostik Andrej Pečenko iz agencije za okolje.

Ni pretirane bojazni za nizke temperature

Tudi pretiranih ohladitev ni pričakovati. Pečenko opozarja, da bi se lahko kje temperatura vseeno spustila pod ničlo. »Druga polovica tedna bo precej topla – tja do 14 stopinj Celzija bo.« V nedeljo bo zapihal jugozahodnik, ki bo prinesel nekaj dežnih kapelj na zahodni del države.

Jutri bo še pretežno jasno, po nižinah v notranjosti države bo zjutraj in deloma dopoldne megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 7 do 13, na Primorskem do okoli 16 stopinj C. 

Napoved za sosednje pokrajine

Ob Jadranu in v krajih zahodno od nas bo pretežno jasno. Drugod bo več oblačnosti, po nižinah bo zjutraj lahko tudi megla. Popoldne se bo delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

V ponedeljek bo vremenski vpliv ugoden, v krajih z jasnim vremenom tudi spodbuden.

Vremenska slika

Nad vzhodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka nad naše kraje v nižjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Obeti

V sredo in četrtek bo precej jasno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah še pojavljala megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo v sredo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo ponekod tudi malo pod lediščem.

:: Več o vremenu na posebnem vremenskem portalu

Deli s prijatelji