JESENI ŠE NE BO

Konec tedna preobrat: čaka nas nov vremenski režim

Objavljeno 12. avgust 2015 19.44 | Posodobljeno 12. avgust 2015 20.01 | Piše: A. K.

Ta teden bo še vroče, prihodnji teden se bodo temperature gibale okoli prijetnih 25 stopinj Celzija.

Kljub poslabšanju nas jeseni še čakajo lepi dnevi.

LJUBLJANA – Vročinskega vala bo kmalu konec. Samo še jutri in v petek bodo državo zajele visoke temperature, ki se bodo čez vikend začele postopoma spuščati oziroma bo vročina popustila. Jeseni pa očitno še ne bo tako kmalu. »Zdrknili bomo v pozno poletje. Še v soboto se lahko temperature gibajo nad 30 stopinjami Celzija, v nedeljo do 30, v prihodnjem tednu pa jih ne bomo dosegli nad 30, ampak se bodo gibale okoli 25 stopinj Celzija,« nam je povedal dežurni vremenoslovec Arsa in dejal, da se bomo od sobote znašli v drugačnem režimu vremena, ki bo bolj spremenljivo kot zadnje tedne.

Mogoče tudi nevihte

V petek bodo mogoče tudi vročinske nevihte, a dežurni vremenoslovec miri, da je verjetnost zelo majhna. »To pomeni, da možnost neviht ni povsem izključena,« je povedal in dodal, da obstaja možnost toče, saj zaradi neviht poleti po njegovih besedah lahko nastane marsikaj. »Nevihte so take, da lahko o verjetnosti govorimo le nekaj ur prej in morda lociramo, kje bodo nastale in kako močne bodo.«

Ni videti, da bi Slovenijo konec tedna zajele intenzivne nevihte, zaradi katerih »bi padala kurja jajca«. Prognostik nam je še povedal, da so take nevihte bolj verjetne v soboto ali nedeljo, a da bodo o tem pravočasno obvestili na svoji spletni strani.

Napoved za Slovenijo

Danes bo po večini sončno z občasno nekoliko povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 36 stopinj Celzija. Jutri bo sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, ob morju do okoli 21, najvišje dnevne od 30 do 37 stopinj C. Predvsem na Primorskem in v večjih mestih bo velika toplotna obremenitev.

V petek bo večinoma sončno, popoldne bo nastala kakšna vročinska nevihta. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Nekoliko manj vroče bo.

Imate informacije ali fotografije za nas? Izpolnite spodnji obrazec in nam jih pošljite. 

Deli s prijatelji