BLOKADA

Konec strani Pokerstars in bet-at-home

Objavljeno 13. marec 2012 19.41 | Posodobljeno 13. marec 2012 19.45 | Piše: P. J.

Telemach mora blokirati nekatere igralniške spletne strani.

S Telemachovega omrežja ne bo več mogoč dostop do spletne strani Pokerstars.

LJUBLJANA – »Telemach mora izvršiti blokado spletnih strani www.pokerstars.com, www.pokerstars.si, www.bet-at-home.com, www.expekt.com, http://sl.sportingbet.com,« tako je odločilo vrhovno sodišče in Telemachu naložilo, da mora upoštevati zahteve Urada za nadzor prirejanja iger na srečo.

Pritožbi niso ugodili

Kot so zapisali v izjavi za javnost, se je Telemach pritožil na vrhovno sodišče zaradi odločbe upravnega sodišča o blokadi strani. V drugem največjem internetnem ponudniku v Sloveniji menijo, »da gre za nesorazmerne in preveč posplošene posege v svobodo internetnega prometa. Tovrstna blokada ne prispeva k omejevanju dostopa do omenjenih spletnih strani, saj bo do njih še vedno mogoče priti prek posredniških strežnikov.«

Trudili smo se

»Odločitev Vrhovnega sodišča, na podlagi katerega so sklepi za blokado spletnih strani za prirejanje iger na srečo postali pravnomočni, Telemachu nalaga dolžnost blokade. S tem, ko se je Vrhovno sodišče opredelilo do vprašanj, ki so bila v konkretnem primeru predmet sodne obravnave, je pričakovati, da bodo sodišča tudi v ostalih še nerešenih primerih po vzoru Vrhovnega sodišča izdala vsebinsko enake odločbe. Potrebno je poudariti, da smo se v družbi Telemach zelo trudili in uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva za preprečitev omejitev pri storitvah dostopa do svetovnega spleta, vendar je sodišče presodilo, da prednost v tem primeru podeli javnemu interesu na področju igralništva v Sloveniji,« je dejal Marko Šter, direktor Telemacha.

Deli s prijatelji