RAZPIS PRIHAJA

Konec menedžerke leta: odpoklicana

Objavljeno 25. februar 2014 11.57 | Posodobljeno 25. februar 2014 11.57 | Piše: STA, K. K.

Za začasnega predsednika uprave in začasnega glavnega direktorja družbe so imenovali prvega nadzornika Bogdana Topiča.

Tatjana Fink.

TREBNJE – Nadzorni svet trebanjskega Trima je v ponedeljek zvečer sprejel sklep o odpoklicu dolgoletne predsednice uprave in generalne direktorice družbe Tatjane Fink. Za začasnega predsednika uprave in začasnega glavnega direktorja družbe je za obdobje dveh mesecev oziroma do imenovanja novega imenoval prvega nadzornika Bogdana Topiča.

Razpis v dveh mesecih

Topič je za STA danes pojasnil, da morajo v roku dveh mesecev opraviti razpis, sklicati skupščino in opraviti vse potrebne postopke za imenovanje novega predsednika uprave oz. nove uprave. Ker kandidata za to mesto znotraj podjetja niso mogli najti tako hitro, so nadzorniki začasno vodenje uprave zaupali njemu, je še povedal. Iz Trima so sporočili, da se je nadzorni svet zahvalil dosedanji predsednici uprave Finkovi za velik prispevek v preteklih 20 letih. Hkrati je nadzorni svet imenoval komisijo za imenovanje in začel postopke za imenovanja nove uprave. Nadzorni svet je obravnaval tudi sklic skupščine družbe in zanjo določil datum 28. april, hkrati pa je podprl predlog bank v zvezi s podelitvijo prokure, so še sporočili iz Trima.

Pisala je pismo

Dosedanja glavna direktorica Trima Finkova je v pismu svojim sodelavcem zapisala, da je na tem mestu delovala skoraj 22 let. V teh letih so ustvarili mednarodno prepoznavni Trimo in hkrati stopali na povsem neznana področja ter gradili iz idej vsakdanjo realnost. Družba je bila tudi dolga leta zelo uspešna, a ji kriza ni prizanesla. Vendar so kljub zelo zahtevnim pogojem uspeli podjetje vzdrževati v poslovni kondiciji in bili ves čas dovolj motivirani, da so prebrodili težave. Sama je v to vložila vso svojo energijo in znanje z željo, da bankam čim prej vrnejo kredite in Trimo ponovno vrnejo v polno formo, je dodala. Finkova se je v svojem pismu vsem zahvalila za sodelovanje in še posebej za fleksibilnost v zadnjem letu. Novemu vodstvu s Topičem na čelu je zaželela veliko uspehov pri iskanju najboljših rešitev za Trimo.

Deli s prijatelji