NI IZPOLNIL POGOJEV

Konec je: Požar ostal brez blagovnih znamk

Objavljeno 14. oktober 2015 19.34 | Posodobljeno 14. oktober 2015 21.09 | Piše: STA, Mo. S.

»Z odstopom od pogodbe družbi Princip Media z današnjim dnem preneha pravica do uporabe teh blagovnih znamk, katerih lastnik ostaja KBM Leasing,« so v sporočilu zapisali v NKBM.

Bojan Požar.

LJUBLJANA – Družba Princip Media, ki je želela od KBM Leasinga odkupiti 44 blagovnih znamk Dela Revij in nekatere revije znova pripeljati na trg, ni izpolnila obveznosti iz pogodbe o pravici uporabe blagovnih znamk, zato je KBM Leasing od pogodbe odstopil, so sporočili iz NKBM.

»Z odstopom od pogodbe družbi Princip Media z današnjim dnem preneha pravica do uporabe teh blagovnih znamk, katerih lastnik ostaja KBM Leasing,« so zapisali.

Neznana usoda blagovnih znamk

Družba Princip Media, ki sta jo ustanovila Bojan Požar in Joc Pečečnik, in KBM Leasing sta pogodbo podpisala prejšnji teden, v tem tednu pa bi po navedbah nekaterih medijev moral Princip Media poravnati prvi obrok najema. Kakšna bo usoda blagovnih znamk, še ni znano. »Odločitve v zvezi s prihodnostjo blagovnih znamk bo družba KBM Leasing sprejela na osnovi temeljite preučitve novih okoliščin in skladno z načeli dobrega gospodarjenja s premoženjem družbe,« so zapisali v KBM Leasingu.

KBM Leasing v likvidaciji je spomladi začel zbirati ponudbe za prodajo blagovnih znamk, pogovore je nadaljeval s ponudnikom, ki je podal ekonomsko najbolj sprejemljivo ponudbo. Do začetka postopka prodaje je znamke najemala družba Salomon, ki pa je nato začela revije z nespremenjeno zasnovo izdajati pod novimi imeni.

»V KBM Leasingu s ciljem zavarovanja premoženja, zaščite interesov in ugleda družbe v primeru identificiranih škodljivih ravnanj v skladu z veljavno zakonodajo uveljavljajo vsa razpoložljiva pravna sredstva. Kot je javno znano, je družba Salomon še v teku odpovednega roka pogodbe, sklenjene s KBM Leasingom, začela istočasno izdajati konkurenčne revije z blagovnimi znamkami, ki kršijo pravice KBM Leasinga iz predhodno registriranih blagovnih znamk,« menijo v NKBM.

Spor in konec

Požar je med drugim načrtoval ponovno izdajo šestih revij – Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih – in k sodelovanju povabil Pečečnika, ki bi zagotovil denar za nakup ter skrbel za finančni del, Požar pa bi vsebinsko skrbel za izdajanje revij.

A kot je razvidno iz njunih pisem pretekli teden, sta se Požar in Pečečnik očitno sprla. Pečečnik je dejal, da v družbi ne bo sodeloval in da v 12 mesecih pričakuje povrnitev vložka, Požar pa ga je pozival, naj izpolni svoj del dogovora.

Deli s prijatelji