KARIERA

Komunistična partija in Stanovnik iščeta sekretarja – bi se prijavili?

Objavljeno 15. junij 2012 14.03 | Posodobljeno 15. junij 2012 14.08 | Piše: R. S.

Če bi bili radi za obujanje marksizma v komunistični partiji še plačani, je služba pravšnja za vas.

LJUBLJANA – Časi so hudi in desettisoči brezposelnih Slovencev bi poprijeli za vsako delo. Najnovejša priložnost za službo, objavljena na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje, se bere, kot da prihaja iz nekih drugih, že malo pozabljenih časov. Objavila jo je namreč še vedno živa Komunistična partija Slovenije. V službo bo novega sodelavca vzel tudi prvi mož borcev NOB.

Komunisti vas iščejo

Komunistična partija Slovenije (ta stranka dejansko še obstaja) išče sekretarja za delo s polnim delovnim časom. Glede izobrazbe niso preveč zahtevni, saj bo dovolj že osnovnošolska, med pogoji za službo pa zahtevajo dobro poznavanje marksizma. Pred letom 1991 bi prijave verjetno kar deževale, kakšen bo izplen 21 let po koncu enopartijskega sistema, pa bomo preverili po koncu razpisa.

Kaj pa plača? O njej niti besedice. Vendar je ta za pravega marksista tako ali tako nepomembna.

Če vas služba mika, si natančnejše podatke o prijavi poiščite na spletnih straneh Zavoda RS za zaposlovanje.image

Sodelavca iščejo tudi borci NOB

Naključje ali ne, novega generalnega sekretarja prav zdaj išče tudi Zveza zduženj borcev za vrednote NOB, ki ji predseduje Janez Stanovnik. Današnje Finance tako pišejo o lepi plači, ki čaka izbranega kandidata. Mesečno naj bi mu v žep kapnilo okoli 2500 evrov neto. Za razpis so se odločili zaradi skorajšnje upokojitve zdajšnjega generalnega sekretarja Andreja Šušteršiča, v ozadju pa po namigovanju Financ menda stojijo njegova osebna nesoglasja s Stanovnikom.

Stanovnik je novemu sodelavcu namenil velike čevlje, ki si jih bo moral obuti: na razpis se namreč lahko prijavijo le pravniki z več kot desetletjem izkušenj na vodstvenih pravnih položajih, ki bodo sposobni upravljati več kot štiri milijone evrov, s katerimi razpolaga zveza.

Deli s prijatelji