NEPRAVILNOSTI?

Komisija preiskuje državno pomoč Adrii Airways

Objavljeno 20. november 2012 18.12 | Posodobljeno 20. november 2012 18.12 | Piše: S. U.

Evropska komisija je začela postopek preiskave državnih ukrepov v korist družbe v obdobju od leta 2007 do 2011.

LJUBLJANA – Adria Airways je bila danes neuradno obveščena, da je Evropska komisija (EK) začela postopek preiskave državnih ukrepov v korist družbe v obdobju od leta 2007 do 2011.

»Ker smo v zadnjem obdobju v zvezi s tem v rednem kontaktu s predstavniki Republike Slovenije in posredno tudi z Evropsko komisijo, je današnja odločitev za družbo pričakovana. Poudarjamo, da je tudi v interesu Adrie Airways, da se dokaže, da so bili vsi dosedanji ukrepi izpeljani skladno z veljavno zakonodajo. Menimo, da dokapitalizacije v letih od 2007 do 2011 in prodaja delnic hčerinske družbe Adria Airways Tehnika d.d. ne predstavljajo državne pomoči, saj so vse investicije izpolnjevale kriterije načela vlagatelja v tržnem gospodarstvu (angl. MEIP – Market Economy Investor Principle),« sporočajo v sporočilu za javnost.

Adria Airways bo v celotnem postopku preiskave, za katerega družba ocenjuje, da bo trajal več kot eno leto, nudila neomejeno pomoč in podporo vpletenim, da bi dokazala upravičenost ukrepov, ki so predmet preiskave.

Deli s prijatelji