MALA ŠALA

Komisija nad kriminalna dejanja Janše in Jankovića

Objavljeno 13. marec 2012 17.00 | Posodobljeno 13. marec 2012 17.00 | Piše: T. L.

Še pred prvim aprilom so šaljivci izkoristili programsko napako na spletni strani državnega zbora.

Ivan Oman bi SLS poslal v opozicijo, Janšo in Jankovića pa postavil v vlado.

LJUBLJANA – Po družabnih omrežjih se je razširila novica, da se ne spletnih straneh državnega zbora »dogajajo nenavadne stvari«. Med napovedanimi dogodki je bilo tako mogoče najti sejo odbora za imenovanje Chucka Norrisa za glavnega poglavarja slovenske vojske, sejo odbora za imenovanje Marka Crnkoviča za dosmrtnega odgovornega urednika Dela in prilog, šaljivci pa niso pozabili niti na preiskovalno komisijo za nadzor kriminalnih dejanj premierja Ivana Janeza Janše in poslanca Zorana Jankovića.

Napake, napake, napake ...

Ne, ni šlo za napad hekerjev ali podobnih skupin, ki sta jim naša vlada in parlament trn v peti: »Spletna stran Državnega zbora je imela napako, ki pa je že odpravljena. Napaka je omogočala kreacijo naslovne strani z vpisovanjem v naslovno vrstico. Napaka ni omogočala poseganja v vsebino spletnih strani Državnega zbora ter ni vplivala na delovanje strežniškega okolja,« so dogodku, ki je v dobro voljo spravil marsikoga, pojasnili v državnem zboru.

Takoj ko se je vest o 'neljubi napaki' razširila po družabnih omrežjih, so namreč uporabniki spleta že začeli ustvarjati nova, kreativna delovna telesa, ki naj bi razpravljala o vsem: od preiskovalne komisije za preiskavo okoliščin korupcije med poslanci, razprav o priključitvi Argentini, obravnavali bi še pevske sposobnosti Karmen Stavec, napovedano pa je bilo tudi srečanje odbora za iskanje luknje v spletni strani državnega zbora.

V državnem zboru pa nad iznajdljivostjo v ustvarjanju parlamentarnih dogodkov niso bili pretirano navdušeni. Kmalu namreč spletna stran ni bila več dostopna, zabava za vse, ki so si parlamentarce privoščili, pa končana.

Deli s prijatelji