FINANCE

Komisar Rehn podpira ukrepanje vlade

Objavljeno 13. september 2013 12.02 | Posodobljeno 13. september 2013 12.02 | Piše: STA, P. J.

Evropska komisija ugotavlja, da je položaj Slovenije resen, a še obvladljiv, če bo vlada ukrepala odločno in naglo.

Komisar za denarne in gospodarske zadeve Olli Rehn.

VILNA – Slovenija se premika v pravo smer, podpiramo ukrepanje vlade, je poudaril evropski komisar za denarne in gospodarske zadeve Olli Rehn ob prihodu na neformalno zasedanje evroskupine v litovsko Vilno. Ob tem je opozoril, da je seveda treba storiti še več na področju strukturnih reform, fiskalne politike in sanacije bančnega sektorja.

»Slovenija je tako v bančnem sektorju kot na drugih področjih ukrepala odločno. Še vedno pa je treba storiti več na področju strukturnih reform, fiskalne politike in za končanje sanacije v finančnem sektorju, toda Slovenija se premika v pravo smer, zato podpiramo ukrepanje vlade,« je dejal Rehn.

Položaj je še obvladljiv

Tako je komisar odgovoril na vprašanje, ali je Slovenija po njegovem mnenju še vedno sposobna svoje težave rešiti sama ali se že pripravlja program pomoči zanjo. Da sta se komisar Rehn in slovenski minister Čufer pred zasedanjem dlje časa pogovarjala v dvoje, je razvidno iz posnetkov dogajanja pred začetkom sestanka. V Evropski komisiji poudarjajo, da je položaj Slovenije resen, a še obvladljiv, če bo vlada ukrepala odločno in naglo.

Poročanje nemškega poslovnega časnika Handelsblatt, ki ob sklicevanju na neimenovane vire med drugim piše, da naj bi ECB pritiskal na slovensko vlado, naj zaprosi za pomoč iz evropskega reševalnega mehanizma ESM, pa komentirajo z besedami, »naj tolmačenja v člankih časopisov, ki temeljijo na anonimnih virih, ne postanejo splošno sprejeta dejstva«.
 

Deli s prijatelji