POPOTOVANJE

Komelove kriza ne moti, na stroške države bi šla v Avstralijo

Objavljeno 09. september 2013 18.04 | Posodobljeno 09. september 2013 18.04 | Piše: M. U.

Poslanka SDS ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu vprašuje o nujnosti obiska dežele »tam spodaj«.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel. Foto: Blaž Samec/Delo

LJUBLJANA – Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel še letos načrtuje desetdnevni službeni obisk Avstralije in tamkaj živeče slovenske skupnosti. To pa je zmotilo poslanko SDS  Matejo Pučnik, ki poudarja, da slovenski izseljenci Avstraliji nimajo kakšnih posebnih težav, zato jo čudi, da ministrica hoče v Avstralijo, saj naj bi bil obisk namenjen seznanitvi ministrice z aktualnimi problemi Slovencev v Avstraliji in obeleženju častitljive obletnice tamkajšnjih društev. Opozicijska poslanka pravi, da se zaveda, da so stiki Matice in izseljencev zelo pomembni, vendar se Slovenija nahaja v veliki finančni krizi.

Bivši ministrici očitala službena potovanja, sama bi potovala

Poslanka pravi: »Ko ste bili še poslanka, ste se tovrstnim 'izletom' odpovedali, zdaj pa naj bi ta obisk celo sami predlagali. Prav tako ste bili vi tisti, ki ste bivši ministrici Ljudmili Novak očitali službena potovanja v smislu, medtem ko Slovenija varčuje, ministrica potuje.«

image 
Ljudmila Novak. 

Finančne posledice

Poslanka Pučnikova zato ministrico vprašuje, ali se ji ne zdi sporno, da bi v teh kriznih časih, ko varčujemo na vseh področjih, potovala v oddaljene destinacije, še posebej, ker naj bi tovrstni obisk predstavljal velik finančni zalogaj za proračun. Zanimajo pa jo tudi, kolikšne naj bi bile finančne posledice takega obiska.

Deli s prijatelji