AKCIJA

Kombi je invalide že pustil na cedilu

Objavljeno 23. september 2015 11.05 | Posodobljeno 23. september 2015 11.06 | Piše: O. B.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije poskuša nabaviti nujno potrebno vozilo. Samo letos so za popravila in servisiranje starega kombija porabili več kot 2000 €.

»Novo vozilo bo ogromno prispevalo h kakovostnejšemu življenju najtežje prizadetih ljudi,« pravi Stanko Novak, predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Foto: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA –V Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije (DPPP), ki šteje okoli 80 invalidnih članic in članov, so začeli dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za nakup novega kombiniranega vozila za prevoz invalidov. Z njim bo življenje najtežje prizadetih ljudi, ki ga najbolj potrebujejo, lažje. »Sedanje vozilo je dotrajano in ima prevoženih skoraj pol milijona kilometrov. Zaradi okvare nas je že večkrat pustilo na cedilu sredi ceste,« pravi predsednik Stanko Novak. Samo letos so za popravila in servisiranje porabili že več kot 2000 evrov.

Zato potrebujejo novo vozilo, ki ga morajo prilagoditi za prevoz invalidov. »Stroški nabave in predelave so visoki in jih nikakor ne moremo pokriti iz lastnih virov. Zato zdaj zbiramo dodatna sredstva in prosimo za pomoč, da nam uporabniki mobilne telefonije prek SMS-sporočil pri operaterjih Telekom Slovenije, Izimobil, Debitel, Simobil in Tušmobil s pomočjo SMS-sporočila s ključno besedo KOMBI1 na 1919 donirajo en evro za nakup kombija za invalide,« pravi predsednik Stanko Novak.

Pomagalo jim bo tudi nekaj sponzorjev in donatorjev, vendar se v Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije zavedajo, da bo denar težko zbrati. Toda vozilo je za ljudi, ki so trajno vezani na invalidski voziček, nujno potrebno, saj imajo lahko kakovostnejše življenje le s pomočjo posebnih socialnih programov, ki zajemajo šport in rekreacijo, interesne dejavnosti in drugo. Vsaj tretjina njihovih članov zaradi gibalne nezmožnosti ne more voziti avtomobila. Obenem v društvu pričakujejo, da se bo v naslednjih letih število članov verjetno povečevalo. »Seveda si nihče med nami ne želi, da bi se naše članstvo povečalo tudi za enega samega člana. Na žalost je v življenju tako, da nesreča nikoli ne počiva,« poudarjajo v DPPP. 

Deli s prijatelji