KPK NA DELU

Komaj so ga imenovali, že je na delu Klemenčič

Objavljeno 25. september 2013 16.32 | Posodobljeno 25. september 2013 16.32 | Piše: STA, T. L.

V zvezi z imenovanjem Jurija Kača za generalnega direktorja družbe DRI upravljanje investicij je komisija prejela prijavo zoper nadzorni svet družbe in eno osebo.

Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič

LJUBLJANA – Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v zvezi z imenovanjem Jurija Kača za generalnega direktorja družbe DRI upravljanje investicij danes prejela prijavo zoper nadzorni svet družbe in eno osebo. KPK bo na podlagi prijave preveril razloge, po neuradnih podatkih naj bi bile vprašljive kvalifikacije članov in predsednika uprave.

V skladu s poslovnikom bo uveden predhodni preizkus, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije, so pojasnili v KPK. Dodali so, da bo na podlagi tega komisija odločila, ali bodo posamezno zadevo sprejeli v obravnavo oziroma uvedli postopek in aktivnosti v skladu s svojimi pristojnostmi.

Za stolček se je potegovalo 29 kandidatov

Nadzorniki družbe DRI upravljanje investicij so v torek namreč za direktorja imenovali Kača, ki bo petletni mandat nastopil 4. oktobra. Družba ima sicer od junija nov nadzorni svet, ki mu predseduje Andrej Pagon z ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Na razpis za generalnega direktorja družbe za razvoj infrastrukture DRI je pravočasno prispelo 29 prijav. Kandidati so morali imeti najmanj visokošolsko strokovno izobrazbo, dve leti delovnih izkušenj na vodilnih mestih, osnovno znanje vsaj enega svetovnega jezika in niso smeli biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Družba DRI upravljanje investicij, d. o. o., je nastala leta 2011 z združitvijo DDC svetovanje inženiring in Direkcije za naložbe v železniško infrastrukturo.

Deli s prijatelji