NA KOŽO

Kolumna: Janković, kmečka nevesta sezone

Objavljeno 29. februar 2012 23.10 | Posodobljeno 29. februar 2012 23.21 | Piše: Ksenija Koren

Pahor je nepredvidljiv, spravljivost za Murgle ni v nacionalnem interesu.

Ksenija Koren

Imidž kmečke neveste je »in«. Če je bil v preteklosti rezerviran za dekleta, ki zaradi lastne sramežljivosti ali družbenih norm niso smela povedati in pokazati, kaj želijo, ampak so raje mencala, so taktiko v zadnjega pol leta izpili predvsem moški. Pred jesenskimi predsedniškimi volitvami menca predsednik republike Danilo Türk. Vsaj čudno je, da se človek, ki takšno funkcijo opravlja, ne zna odločiti, ali bi še naprej ostal v predsedniški palači. In tega odločno povedati. Živimo vendar v časih nezaupanja v politiko, ko hlepimo po tistih, ki vedo, kaj hočejo. Ker od takšnih pričakujemo, da vedo, kaj jim je storiti, da bo bolje tudi nam. Saj zato hodimo na volitve, kajneda? Da obkrožamo imena ljudi, ki pomenijo upanje.

Pahor je nepredvidljiv, spravljivost za Murgle ni v nacionalnem interesu.

Mencavost je po padcu s premierskega trona (kjer je po javnih kritikah, češ da je omahljivec in popustljivež, ki mu zato razpada vlada, za nekaj časa celo oblekel železno obleko imidža odločneža ter žugal z govornice in tolkel po pultu) zagrabila tudi Boruta Pahorja. Čeprav je javna tajna, da ga je predsedniška funkcija mikala že leta 2007, se je žrtvoval za strice iz ozadja in raje tekel maraton, da je s premierskega položaja leto pozneje spravil Janeza Janšo. Pahor spet menca. Murgle so menda spet v akciji, po parlamentarnem fiasku z zmagovalcem letošnjih volitev Zoranom Jankovićem si logično želijo v tekmi poslušnega in vodljivega Türka. Pahor je zanje nepredvidljiv, spravljivost za Murgle ni v nacionalnem interesu.

Seveda je nosilec lente politične kmečke neveste za sezono 2011/12 nedvomno Zoran Janković. Človek, ki do zadnjega trenutka ne ve, ali bi tekmoval na parlamentarnih volitvah ali bi po prvem padcu še enkrat naskočil mandatarski položaj, in človek, ki do zadnjega trenutka ne (po)ve, ali gre nazaj za župana. Z drugimi besedami, župan prestolnice, zmagovalec volitev, poraženec demokracije in ljubiteljski zapravljivec davkoplačevalskega denarja. Odnosa do državnih inštitucij očitno nima, je politični avanturist, ki rad tekmuje, pa ne ve, kaj z zmago početi.

Pod črto – omahljivec, željan pozornosti.
 

Deli s prijatelji