MOBILNA TELEFONIJA

Koliko sporočil smo poslali med prazniki?

Objavljeno 03. januar 2014 08.11 | Posodobljeno 03. januar 2014 16.07 | Piše: Mo. S.

V letu 2013 so samo uporabniki Simobila poslali več kot milijardo sporočil – pa tudi Telekoma.

Kako čist je vaš mobilni telefon, je odvisno od tega, ali ste pacek oziroma packa (fotografija je simbolična)?

LJUBLJANA – Sporočila SMS in MMS so še vedno med najbolj priljubljenimi načini izražanja prazničnih želja, saj po številu poslanih tovrstnih sporočil izstopa ravno december, ko so samo uporabniki Simobila poslali »več kot 93 milijonov lepih želja prek sporočil SMS, kar predstavlja 9 odstotkov več poslanih sporočil kot decembra 2012«, razkriva ta mobilni operater.

V letu 2013 so uporabniki Simobila poslali več kot milijardo sporočil, samo zadnji dan starega in prvi dan novega leta pa skoraj 10 milijonov SMS-sporočil ter več kot 430.000 sporočil MMS.

Kako je bilo pri drugih operaterjih

Pri največjem slovenskem mobilnem operaterju (po številu aktivnih uporabnikov) Telekomu Slovenije, ki po številu poslanih sporočil SMS zaseda drugo, po številu poslanih sporočil MMS pa prvo mesto na slovenskem trgu, pravijo, da so na silvestrovo in 1. januar zabeležili 14,6 milijona poslanih sporočil SMS in MMS. Decembra 2013 so njihovi uporabniki poslali 141 milijonov sporočil, v vsem lanskem letu pa več kot 1,4 milijarde.

V tretjem največjem mobilnem operaterju Tušmobil, ki je tretji tudi po številu poslanih sporočil SMS in MMS, so na prehodu v novo leto zabeležili skupno več kot 3,35 milijona SMS-sporočil.

Deli s prijatelji