MEDIACIJA

Koliko bo znašala nagrada za pogajanja s Troho?

Objavljeno 12. avgust 2014 18.42 | Posodobljeno 12. avgust 2014 18.42 | Piše: P. J.

Mediatorja bosta Andrej Rezdrih in Anka Stojan.

LJUBLJANA – Vlada v odhajanju je danes na dopisni seji sprejela dopolnitve sklepa vlade o sklenitvi dogovora o mediaciji z Ladislavom Troho. Državnemu pravobranilstvu so naložili, da kot zastopnik vlade sodeluje v postopku.

Dva mediatorja

»Zaradi izjemnih okoliščin konkretnega primera, ki v skupni posledici pomenijo grožnjo človeškemu življenju, je namreč potrebno nujno takojšnje ukrepanje ter uporaba virov, ki so v danem trenutku na voljo. Evropski center za reševanje sporov (ECDR) je takoj dal na razpolago akreditiranega mediatorja, to je Andreja Razdriha,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so zaradi kompleksnosti primera določili, da v postopku deluje tudi mediatorka Anka Stojan, vodja psihoterapevtskega centra.

Vlada je določila tudi višino nagrade za izvedbo mediacijskega postopka na največ 6500 evrov. Kot so zapisali, bodo sredstva zagotovili iz proračunske rezerve v finančnem načrtu državnega pravobranilstva. Vlada je še zapisala, naj se mediacijski postopek začne izvajati takoj, najpozneje danes do 16. ure.


 

Deli s prijatelji