SOŽALJE

Kolegi policista: Vsi odgovorni za smrt morajo biti kaznovani

Objavljeno 25. avgust 2014 17.47 | Posodobljeno 25. avgust 2014 21.17 | Piše: M. U.

Sožalje družini umrlega policista sta izrekla tudi Pahor in Virant.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – »Za posledicami gnusnega in neopravičljivega zločina je umrl policist, član Policijskega sindikata Slovenije,« svoje sporočilo ob smrti policista Damjana Kukoviča, začenjajo v Policijskem sindikatu Slovenije (PSS).  

»Vsi smo sicer upali in čakali na morebitne informacije o izboljšanju zdravstvenega stanja  policista,« sporočajo kolegi pokojnega policista. Družini so izrekli sožalje. Ob tem v sindikatu policiste in vse zaposlene v policiji in MNZ pozivajo, da pri svojem delu najprej poskrbijo za lastno varnost in varnost sodelavcev. Od pristojnih pa zahtevajo, da storijo vse, da bodo okoliščine tega kaznivega dejanja raziskane, vsi odgovorni pa glede na težo kaznivega dejanja ustrezno kaznovani.

Kolegi zbirajo pomoč za ustreljenega policista

Sindikat policistov Slovenije pa za družino pokojnega policista Damijana Kukoviča že zbira sredstva. Sredstva lahko nakažete na tekoči račun številka: *SI56 3300 0000 3158 117*, odprt pri Hypo banki, sklic: *Pomoč družini Damijana Kukoviča*, do vključno ponedeljka, 8. septembra 2014. 

Sožalje družini umrlega policista izrekla tudi Pahor in Virant

Predsednik republike Borut Pahor je družini policista Damjana Kukoviča v pismu izrekel najgloblje sožalje ob njihovi izgubi. Zapisal je, da je policist Kukovič svoje delo posvetil varovanju življenj drugih, žal pa pri opravljanju svoje dolžnosti ni mogel obvarovati lastnega.

Notranje ministrstvo svojcem obljublja pomoč in podporo

»Na ministrstvu za notranje zadeve smo pretreseni zaradi izgube sodelavca in zaradi brutalnosti dejanja, ki se je končalo na tako tragičen način. Svojcem bomo nudili vso pomoč in podporo, čeprav se zavedamo, da jim Damijana nihče ne more vrniti. V imenu ministra za notranje zadeve dr. Gregorja Viranta jim izrekamo globoko sožalje.«

Tudi ministrstvo za obrambo izreka sožalje

image

Deli s prijatelji