KADROVSKE SPREMEMBE

Koga vse je vlada zamenjala danes

Objavljeno 06. november 2014 21.33 | Posodobljeno 06. november 2014 21.32 | Piše: A. L.

Od direktorjev direktoratov, sklada kmetijskih zemljišč in gozdov do članov komisij.

LJUBLJANA – Poleg zamenjave direktorja varnostno-obveščevalne službe ministrstva za obrambo (več o tem tukajimage) je vlada na seji sporočila še več kadrovskih odločitev. Z današnjim dnem se s položaja generalne direktorice direktorata za medije na ministrstvu za kulturo razreši Ženjo Leiler Kos, z mesta generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo pa Gašperja Troho

Razrešena je bila tudi Sabina Koleša, članica medresorske komisije z glasovalno pravico iz 20. člena Zakona o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank, namesto nje so imenovali Janka Burgarja.

Prek razpisa do Šinkove

Poleg omenjenih je vlada v Svetu zavoda Študentski dom Ljubljana razrešila dolžnosti predstavnika ustanovitelja, Ireno Kuntarič Hribar (podala odstopno izjavo) in Gregorja Kosa (prenehanje delovnega razmerja na MIZŠ). Namesto razrešenih članov so v Svet zavoda Študentski dom Ljubljana imenovali predstavnici ustanovitelja, Meto Dobnikar in Erno Štefe, in sicer do izteka mandatne dobe Sveta zavoda (do 20. januarja 2017).

Direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS bo z 12. novembrom za obdobje štirih let postala Irena Šink. Izbrana je bila na razpisu.

Upokojitev in predlogi

Medresorsko komisijo za Natove razpise, ki jo sestavljajo predstavniki ministrstva za obrambo, Finančne uprave Republike Slovenije, ministrstva za gospodarstvi razvoj in tehnologijo, ministrstva za pravosodje in urada vlade za varovanje tajnih podatkov, zaradi upokojitve zapušča član Marjan Miklavčič. Ministrstvo je zato predlagalo, da se za članico imenuje Urško Skok Klima. Prav tako je ministrstvo predlagalo, da se razreši namestnika člana Simona Savskega in se za namestnico imenuje Bredo Kosec. Ministrstvo za obrambo zaradi upokojitve predlaga razrešitev dosedanjega člana Gorana Vidriha in njegovega namestnika Boga Steklase ter imenovanje Aleša Kotnika za člana in Tatjane Pilih za njegovo namestnico. Vlada je omenjene razrešila in imenovale predlagane.

Deli s prijatelji