NESTRPNEŽI

Koga moti multi-kulti na Jesenicah?

Objavljeno 27. marec 2015 17.15 | Posodobljeno 27. marec 2015 17.18 | Piše: E. N.

Društvo Ejga, ki si prizadeva za lepšo podobo železarskega mesta, danes organizira kulinarični festival. Ta pa je nekemu anonimnemu »pogumnežu« očitno šel tako v nos, da je nad organizatorje prostovoljce poslal kar inšpekcijo.

Utrinek z lanskoletne prireditve.

Multi-Kulti-Narika se imenuje kulinarični dogodek leta na Jesenicah, ki je nastal s ciljem zbliževanja kultur ob skupni dobro obloženi mizi. Na muzejskem območju Stare Save se danes predstavlja skoraj dva ducata etnično obarvanih kuhinj, celo iz daljne Dominikanske republike, Afganistana, Indije ali Singapurja.

Pripravljajo ga prostovoljci, združeni v iniciativi Ejga, ki je poskrbela za že nekaj uspešno izpeljanih projektov, s katerimi utrujenemu in sivemu železarskemu mestu želijo povrniti nekaj sijaja in zbližati njegove prebivalce. 

Na zagovor pred inšpektorja

Očitno gre dobrodelnost določenim v nos. Kot je na družbenem omrežju zapisal prvi človek iniciative, dr. Ahmed Pašić, je neki anonimni pogumnež nad prireditelje poslal nič manj kot inšpektorja za varno hrano.

Zapis je izzval pravi plaz komentarjev o pristni »fovšiji«, negativizmu in žlehtnobi nekaterih, ki se skrivajo pod krinko anonimnosti. A kot kaže, je bil »pogum« anonimneža zaman: inšpektor nepravilnosti ni našel, zato se Multi-Kulti-Narika začenja in bo trajala danes do večera.

image
Utrinek z lanskoletne prireditve. Foto: ejga.info

Deli s prijatelji