KADROVSKE SPREMEMBE

Koga je vlada danes razveselila

Objavljeno 15. januar 2015 15.50 | Posodobljeno 15. januar 2015 15.37 | Piše: A. L.

Eni člani ven, drugi noter, imenovanih več vršilcev dolžnosti.

Stranka Mira Cerarja se je zavezala, da bodo poroke istospolnih partnerjev v zakonu.

LJUBLJANA – Vlada je po današnji seji sporočila kadrovske spremembe. Te so:

– Z današnjim dnem je vlada imenovala Dragico Hržica na položaj vršilke dolžnosti glavnega inšpektorja v Inšpektoratu RS za okolje in prostor, in sicer do imenovanja glavne inšpektorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

– Vlada je z današnjim dnem imenovala Matejo Omejc na položaj vršilke dolžnosti generalne sekretarke na ministrstvu za okolje in prostor, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

– Danes je bil sprejet sklep, da se Barbaro Šefman Sardoč s 16. januarjem 2015 imenuje na položaj generalne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

– S 16. januarjem se Nino Gregori imenuje na položaj generalne direktorice Direktorata za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo na ministrstvu za notranje zadeve, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

– Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja Javnega gospodarskega zavoda »Rinka« Celje imenovala Aleša Kumpergerja, in sicer do imenovanja direktorja na podlagi izvedenega javnega razpisa.

– Vlada je na današnji seji kot predstavnika ustanovitelja v Nadzornem svetu Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, razrešila dosedanja člana Bojana Suvorova in Boštjana Petelinca, ter namesto njiju za preostanek mandata imenovala mag. Tanjo Bolte in Leona Behina, oba kot predstavnika ministrstva za okolje in prostor.

Martin Novšak je bil na današnji seji imenovan za člana Upravnega odbora Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško za dobo štirih let.

– Vlada je na današnji redni seji sprejela sklep o imenovanju Tatjane Dizdarevič za vršilko dolžnosti direktorice javnega zavoda Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija z današnjim dnem, in sicer do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar najdlje za dobo enega leta.

Deli s prijatelji