BURNO

Kociprova nad Janšo in Gorenaka

Objavljeno 28. marec 2012 00.55 | Posodobljeno 28. marec 2012 00.51 | Piše: P. J.

»Ostro obsojamo posege v neodvisnost tožilstva in pravosodja.«

Zapis na spletni strani SDS po njenem mnenju kaže na poseganje v neodvisnost tožilstva in pravosodja.

LJUBLJANA – Nevaren poskus rušenja avtoritete vlade v usodnem času za Slovenijo je naslov zapisa na strani SDS, ki je sprožil burno reakcijo Pozitivne Slovenije in poslanke Maše Kociper. Zapis se nanaša na obtožnico proti predsedniku vlade Janezu Janši in njegovemu odvetniku Franciju Matozu.

Ostre obtožbe

»Napadi stranke SDS na državne inštitucije niso nič novega, kljub temu pa v Pozitivni Sloveniji ostro obsojamo take posege v neodvisnost tožilstva in pravosodja. Napadi na pravosodje s strani političnih strank ne sodijo v demokratično družbo, še posebno pa so problematični, kadar gre za vladajočo stranko, iz katere prihajata tako predsednik vlade, ki je v tem primeru stranka v postopku, kot tudi notranji minister, ki mu – po sprejetju ustavno spornega zakona o državni upravi – pripada resor, znotraj katerega deluje tožilstvo,« je Kociprova zapisala v izjavi za javnost. 

Napad na neodvisnost

Kociprova je še zapisala, da ves čas opozarjajo na nevarnost umeščanja tožilstva pod notranje ministrstvo in da upajo na čimprejšnjo presojo ustavnega sodišča.» Tovrstni napadi na neodvisnost pravosodja in tožilstva nas o pravilnosti naše odločitve še toliko bolj prepričujejo.«

Deli s prijatelji