PRED KONGRESOM

Kociper: Storili bomo vse za stabilnost vlade

Objavljeno 20. julij 2013 21.20 | Posodobljeno 20. julij 2013 21.22 | Piše: Ma. F.

Prepričana je, da bo Zoran Janković deloval konstruktivno.

Maša Kociper.

Poslanka Pozitivne Slovenije Maša Kociper je v intervjuju za Delo priznala, da je odločanje o ukrepih v času težkega finančnega in gospodarskega stanja v državi zelo težko, saj gre za najbolj nepriljubljene ukrepe. Kljub vsemu pa v prihodnost zre z optimizmom in računa na to, da so spremembe mogoče v letu ali dveh. Pravi, da je rešitev treba najti v kompromisu med dvema skrajnostma – tisto, ki bi vse spremenila in šla v drugo politiko, ter tisto, ki trdi, da je vse, tako kot je, dobro in se nič ne sme spremeniti. Kot je še dodala, so za visoko raven socialnih pravic, hkrati pa za večji nadzor nad podeljevanjem teh. Poslanka meni, da je še veliko prostora pri davkih. 

Prihodnji proračun bo velik preizkus za koalicijo

Na vprašanje o jesenskem kongresu stranke je mnenja, da ta ne bo zamajal vladne koalicije. Prepričana je, da bo Zoran Janković deloval konstruktivno, in dodaja, da tudi njegova zamrznitev predsedniške funkcije in odstop nista bila lahki odločitvi. »Nobena skrivnost ni, da je Zoran Janković nezadovoljen, ker rebalans proračuna Ljubljani ni vrnil niti evra,« je povedala. O morebitni kandidaturi Jankovića na jesenskem kongresu pa je poslanka povedala, da odgovora na to vprašanje ne pozna, izpostavila pa je tudi priprave na evropske volitve, ki bodo pomembna tema kongresa. 

»Videti je, da bo prihodnji proračun še ostrejši, kar bo velik preizkus za koalicijo. Če ga bo prestala, potem verjetno lahko zdrži do konca mandata,« je še pojasnila poslanka. 

Deli s prijatelji