UKREP

Kočevski reševalci dobili neprebojne jopiče

Objavljeno 08. april 2016 22.38 | Posodobljeno 08. april 2016 22.38 | Piše: STA, Mo. S.

Gre za preventivni ukrep, za katerega so se odločili na predlog reševalcev.

Fotografija je simbolična

KOČEVJE – Ekipo nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kočevje bodo opremili s štirimi neprebojnimi jopiči, ki si jih bo ta nadela le v primeru sodelovanja pri rizičnih reševanjih. Zanje bodo odšteli približno 2000 evrov, je povedala direktorica kočevskega zdravstvenega doma Andreja Rako.

O tem je sicer obširno poročalo današnje Delo. Rakojeva je nakupa omenjenih zaščitnih oblačil pojasnila, da neprebojnih jopičev ne bodo nosili kar vsi zdravniki in reševalci, temveč le zdravnik in reševalci, ki se bodo podali na posebej rizične reševalne intervencije, pri katerih je bilo ali pa bi lahko bilo uporabljeno strelno ali drugo orožje.

Tam jih sicer navadno spremlja tudi policija, tako da gre le za preventivni ukrep, za katerega so se odločili na predlog reševalcev samih, je povedala.

Nekaj takih primerov grožnje z orožjem so kočevski reševalci sicer že doživeli, je dodala Rakojeva in še nadaljevala, da so se po njenih informacijah za podoben ukrep in nakup neprebojnih jopičev odločili tudi v nekaterih nujnih reševalnih službah oziroma zdravstvenih postajah na območju Prekmurja in drugje po državi.

Deli s prijatelji