POSVET

Koalicijski pogodbi pod drobnogled SLS

Objavljeno 20. april 2013 09.58 | Posodobljeno 20. april 2013 09.59 | Piše: STA, P. J.

Stranka namerava s posvetom tudi nadgraditi strateške smernice za svoje prihodnje politično delo.

CELJE – SLS želi na današnjem posvetu v Celju v sodelovanju s širšim strokovnim potencialom stranke proučiti stanje, v katerem je Slovenija, ter predvideti ukrepe za izhod iz trenutnih razmer. Stranka namerava s posvetom tudi nadgraditi strateške smernice za svoje prihodnje politično delo. Predsednik SLS Franc Bogovič pričakuje od 60 do 70 udeležencev.

Pregled obeh pogodb

Kot je pojasnil Bogovič, bo izhodišče za razpravo program dela stranke, hkrati pa tudi koalicijski pogodbi prejšnje in zdajšnje vlade ter najnovejši podatki o tem, »kaj in kako narediti v posameznih ukrepih«. S pomembnimi akterji SLS in nosilci različnih programskih področij stranke želijo na posvetu priti do pravih ugotovitev in poenotiti skupno delo.

Dopoldanski del posveta bo namenjen začrtanju strateško-operativnega pristopa k delu in premisleku na petih strokovno-političnih področjih. Po Bogovičevih besedah se bodo udeleženci posveta razdelili v skupine za področje javnih financ, področje gospodarstva, kmetijstva, okolja, infrastrukture in prostora, področje sociale in zdravstva, področje pravne države ter področje vzgoje in izobraževanja. Na tak način bodo proučili situacijo, v kateri je Slovenija, in predvideli ukrepe za izhod iz nastalega položaja.

Praznovali bodo 25 let

Osrednji, popoldanski del posveta bo namenjen plenarni predstavitvi sklepov dopoldanskega dela posveta in strateškim poudarkom SLS, stranka pa bo predstavila tudi svoje prihodnje kratkoročne dejavnosti, med katerimi bo praznovanje in obeležitev 25. obletnice SLS.

SLS je dogodek, ki bo potekal na pobudo predsednika stranke Franca Bogoviča, poimenoval Spomladanski posvet SLS, kar nakazuje namero prihodnje cikličnosti posveta in stalnico dela v SLS. Gre za prvi strateški posvet v mandatu Bogoviča.

Deli s prijatelji