USKLAJEVANJE

Koalicija uskladila zakon o državnem holdingu

Objavljeno 11. julij 2012 15.10 | Posodobljeno 11. julij 2012 14.49 | Piše: S. J., STA

Jutri skoraj zagotovo zelena luč zakonu o državnem holdingu.

Šušteršič po sestanku izjav ni dajal.

LJUBLJANA – Koalicija je na današnjem sestanku z ministrom za finance Janezom Šušteršičem uskladila predlog zakona o ustanovitvi državnega premoženjskega holdinga. Po okoli triurnem usklajevanju z nekaterimi koalicijskimi poslanci Šušteršič sicer izjav ni dajal. Vlada naj bi predlog zakona potrdila v četrtek.

Pred sejo vlade o predlogu zakona še predsedniki koalicijskih strank

Predlog zakona o državnem holdingu je zdaj glede na dogovor in pripombe koalicijskih strank v pripravi. Preden dobi zeleno luč za obravnavo na četrtkovi seji vlade, naj bi ga koalicijske stranke še enkrat potrdile, neposredno pred sejo vlade pa se bodo o tem pogovarjali tudi predsedniki koalicijskih strank.

Da bo vlada predlog zakona o holdingu potrdila že v četrtek, če bodo danes »koalicijo prepričali«, je že pred današnjim usklajevanjem povedal tudi minister Šušteršič.

Stranka upokojencev zahteva podatke glede stanja v bankah

Desus je sicer v torek pojasnil, da pred odločitvijo za podporo temu zakonu zahtevajo podatke glede stanja v bankah. V stranki so povedali tudi, da ne pristaja na vključitev premoženja Kada v državni holding brez ustreznih zagotovil, da bo njegovo celotno premoženje namenjeno za potrebe pokojninske blagajne.

Kompromis je možen

Strokovni sodelavec Desusa Jani Kavtičnik je danes novinarjem povedal, da je usklajevanje potekalo v skladu s pričakovanji. »Mi smo jasno postavili svoje cilje iz zahteve do premoženja Kada in do vključitve Kada v holding. Dosegli smo, da je Kad izrecno ločen v tem holdingu po svoji bilančni vsoti, da je premoženje Kada namenjeno pokojninski blagajni,« je dejal. S tem so po njegovih besedah tudi prispevki, ki prihajajo v Kad od prodaje državnega premoženja, takšni, kot so v koalicijski pogodbi.

Šušteršič je že pred današnjim usklajevanjem ocenil, da je pri tem možen kompromis.

Zadovoljni tudi v SLS

Na današnja usklajevanja so se odzvali tudi v SLS, kjer so zadovoljni z usklajevanjem, saj je bila na njih upoštevana velika večina njihovih pripomb.

Deli s prijatelji