USODA VLADE

Koalicija ne bo zdržala do konca mandata

Objavljeno 30. september 2013 18.10 | Posodobljeno 30. september 2013 11.41 | Piše: Mo. S.

Anketiranci ankete Dela so še najbolj soglasni v zvezi s posegi v minimalno plačo.

Predsedniki koalicijskih strank.

LJUBLJANA – Predsednica vlade Alenka Bratušek bo napovedano zaupnico, ki jo bo vezala na sprejetje proračuna, v državnem zboru (DZ) dobila, je prepričana večina (56 odstotkov) anketirancev, ki so sodelovali v anketi Dela. Da Bratuškova zaupnice ne bo dobila, meni dobra tretjina vprašanih, skoraj enak delež pa pravi tudi, da je zdajšnja koalicija trdna. Nasprotno, da ta ni trdna, meni 64 odstotkov vprašanih.

Koalicija ne bo zdržala, predčasnih volitev ne bo

Po zgornjem sodeč ni presenetljivo, da 55 odstotkov anketirancev pravi, da koalicija ne bo ostala na oblasti do konca mandata (leta 2015), da bo vladna ekipa delala do konca mandata, pa meni 38 odstotkov anketirancev. Kljub temu večina vprašanih (56 odstotkov) pravi, da predčasnih volitev v prihodnjih mesecih ne bo, da bodo, pa pravi 38 odstotkov anketirancev. Le malo vprašanih se v zvezi s temi vprašanji ni moglo opredeliti.

Zmaga Angele Merkel na parlamentarnih volitvah v Nemčiji po mnenju večine (65 odstotkov) za Evropo pomeni dobro novico, 13 odstotkov pa jih meni, da gre celo za zelo dobro novico.

Soglasno proti posegom v minimalno plačo

Še najenotnejši so bili anketiranci v zvezi z morebitnimi posegi v minimalno plačo, saj so soglasni (98 odstotkov), da naj ostane na zdajšnji višini, še razkriva anketa Dela.

Anketiranje je potekalo od 24. do 26. septembra na vzorcu 424 odraslih ljudi.

Deli s prijatelji