JANŠEVI JANKOVIĆEVIM

Ko mački stopiš na rep, zacvili

Objavljeno 12. november 2012 18.15 | Posodobljeno 12. november 2012 18.19 | Piše: S. J.

V največji koalicijski stranki so prepričani, da Pozitivna Slovenija izvaja politični pritisk pri preiskavi v zvezi s spornimi podpisi.

Pozitivna Slovenija

LJUBLJANA – »Današnje izjave predstavnikov Pozitivne Slovenije in obsodbe, ki so jih izrekli na račun same preiskave glede originalnih in lastnoročnih podpisov poslancev pod pobudo za referendum o zakonu o Slovenskem državnem holdingu, v SDS razumemo kot nezaslišano politizacijo ter kot velik pritisk, ki ga skušajo v Pozitivni Sloveniji izvajati nad organi pregona in glede omenjene preiskave,« so se v SDS odzvali na očitke PS, da koalicija, predvsem pa SDS in DL, spodkopavata temelje slovenske demokratične ureditve.

V PS so se že samoovadili

Ob tem so v SDS še prepričani, da so se poslanci PS že samoovadili, saj je Maša Kociper na eni izmed sej državnega zbora (DZ) povedala: »Bi morali pri zakonu o slabi banki vložiti originalne podpise? Seveda, potem nam predsednik Virant ne bi mogel oporekati. Žal jih v štirih urah nismo mogli dobiti, nekaj ljudi iz naše stranke fizično ni bilo v naši državi.«

Izigravanje jasnih referendumskih pravil

V SDS obsojajo tako kopiranje poslanskih podpisov kot izigravanje jasnih referendumskih pravil, ki si jih je privoščila stranka PS, saj dejanji mečeta slabo luč na sistem parlamentarne demokracije v Sloveniji in na ugled zakonodajne veje oblasti.

Prav tako pričakujejo, da se bo v skladu z rezultati preiskave uveljavila neposredna posamična odgovornost, in sicer ne glede na to, kje se bodo napake ugotovile.

Deli s prijatelji