NOVI DOM

Ko je zrasel, ga je napodil

Objavljeno 08. junij 2014 14.25 | Posodobljeno 08. junij 2014 14.25 | Piše: Oste Bakal

Mešanec iz bosanske Tuzle, ki ga je brezsrčni lastnik napodil na cesto, je s pomočjo dobrih ljudi našel novi dom v Sloveniji.

Študentka Majda Abazović je rešila kužka. Foto: Osebni arhiv

Kako kruti smo lahko ljudje, kaže ganljiva zgodba o neverjetni zvestobi, ki prihaja iz Tuzle. Še do pred letom dni je namreč bil mešanec z zvenečim imenom Beethoven ljubljen pes. Ko pa si je njegov 50-letni lastnik zaželel novega štirinožnega ljubljenca, kraljevskega pudlja, so toplino doma zamenjali hladni pločniki med zgradbami v središču tretjega največjega mesta v BiH. Lastnik je za neki hrvaški spletni portal potem še povsem hladnokrvno povedal, da je psa našel kot mladiča na ulici in ga vzel k sebi, ko pa je zrasel, mu je bil v stanovanju v napoto, zato ga je pač napodil.

Pot v Slovenijo

Kljub temu je Beethoven zvesto čakal in upal. Leto dni je spal pod stopnicami bloka, v katerem živi njegov brezsrčni lastnik, in ga čakal, da se odpravi na sprehod z novim štirinožnim prijateljem. »Kako je bilo to žalostno. Vsak dan je čakal svojega nekdanjega lastnika in se mu pridružil na sprehodu z novim psom. In to kljub temu, da ga je ta človek potem celo obmetaval s kamenjem. Kljub vsemu je Beethoven vztrajal, še naprej čakal in upal,« je povedala Majda Abazović, študentka medicine, ki se je odločila, da bo kosmatincu pomagala.

Najprej se je dogovorila z veterinarji, da so ga oskrbeli, saj je bil precej zanemarjen. Nato je pridobila vse dokumente, da je kužku lahko poiskala novi dom. Dobil je tudi drugo ime: Dandi. Ker jo je bilo strah, da se bo še vedno želel vračati k človeku, ki ga je tako brezsrčno zapustil, je poskušala zanj poiskati dom nekje drugje.

Potem je bodočo zdravnico poklicala prijateljica iz Slovenije, ki je našla dobre ljudi, za katere Dandi ni bil prvi posvojeni pes. Organizirala je prevoz do Slovenije, novi lastniki pa so ji kmalu poslali fotografije, se zahvalili za njeno skrb in napisali, da se kuža v novem okolju počuti nadvse dobro.

Deli s prijatelji