IMENOVANJE

Klobasa bo nadzoroval Luko Koper

Objavljeno 12. avgust 2013 17.48 | Posodobljeno 12. avgust 2013 17.48 | Piše: STA, T. L.

Dino Klobasa je pojasnil, da nadzorni svet za novega predsednika uprave ne bo izvedel javnega razpisa, ampak bo določil imena potencialnih kandidatov in jih povabil na razgovor.

Luka Koper.

KOPER – Nadzorniki Luke Koper so na konstitutivni seji za predsednika nadzornega sveta imenovali Dina Klobasa. Ta je pojasnil, da nadzorni svet za novega predsednika uprave ne bo izvedel javnega razpisa, ampak bo določil imena potencialnih kandidatov in jih povabil na razgovor. Kandidature bodo obravnavali 26. avgusta, ko naj bi tudi sprejeli odločitev.

Klobas, za katerega je to prva nadzorna funkcija, je bil že direktor v Tomosu, trenutno pa je zaposlen v korporaciji Hidria. V izjavi za medije po današnji seji nadzornega sveta je povedal, da imen potencialnih kandidatov za predsednika uprave, s katerimi bodo opravili razgovore, še niso določili, jih pa bodo do prihodnje seje nadzornega sveta, katere datum še ni določen.

26. avgust dan za predsednika uprave

Na seji 26. avgusta bodo obravnavali imena kandidatov in predvidoma tudi sprejeli dokončno odločitev. »Mislim, da bomo 26. avgusta imeli prvo ime Luke Koper,« je napovedal Klobas. O številu in ozadju kandidatov pa je bil Klobas redkobeseden. Kandidatov naj ne bi bilo veliko, gre pa »za kandidate, ki so v Sloveniji«.

Ob tem je poudaril, da izbira ne bo politična, ampak bodo izbirali menedžerja, ki bo znal krmilo Luke Koper voditi najbolje.
 

Deli s prijatelji