ZMEDA NA OBALI

Klobas razkrinkal svojo tesno povezanost s Popovičem?

Objavljeno 06. september 2013 16.44 | Posodobljeno 06. september 2013 16.44 | Piše: T. L.

Že bivši nepolitični prvi nadzornik Luke Koper Dino Klobas bo nadziral tudi volitve v Kopru, saj je julija letos postal član koprske občinske volilne komisije.

Boris Popovič.

KOPER – Medtem ko zgodba o Luki Koper še odmeva z današnjim prihodom Gašparja Gašparja Mišiča in nenadnim odhodom Dina Klobasa, pa se v mestnem odboru koprskega SLS le čudijo: očitno bo nekdanji prvi nadzornik Luke Koper po novem nadziral volitve v Kopru.

Nepolitični Klobas zdaj v komisijo

Klobas, ki zatrjuje, da je bil »nepolitični« predsednik nadzornega sveta družbe Luka Koper, je namreč v začetku julija letos postal član koprske občinske volilne komisije, kar pomeni, da bo nadziral tudi prihajajoče volitve oziroma vsak oddan glas v Mestni občini Koper, opozarjajo v stranki.  

Mestni odbor SLS Koper opozarja, da je kredibilnost novoimenovane koprske občinske volilne komisije postavljena pod velik vprašaj, saj se je Dino Klobas v teh dneh izkazal kot nenačelen predsednik nadzornega sveta Luke Koper, čeprav gre za pomembno slovensko in evropsko pristanišče. 

Dvomi o nepristranskosti občinske volilne komisije

Izvršni odbor mestnega odbora SLS Koper še ugotavlja, da je novoimenovana občinska volilna komisija v sestavljena iz samih simpatizerjev, sodelavcev in privržencev Popovičeve stranke Koper je naš, kar odpira resne dvome o njeni nepristranskosti na prihajajočih lokalnih volitvah v letu 2014. Kot pišejo, so se med člani znašli Mojca Blažič iz Kopra, Karmen Orel iz Semedele, Marko Kocjančič iz Loparja, Tomaž Bele iz Ankarana, Darko Kavre iz Ankarana, Alenka Majerič iz Kopra (namestnica predsednice) in Margerita Jurkovič iz Portoroža kot predsednica.

»Še več. Upravičeno se lahko mnogi sprašujejo, ali je 'nepolitični' nadzornik koprske luke Dino Klobas, ki je ob glasovanju za Mišiča politično klonil, s članstvom v koprski občinski volilni komisiji sam sebe izdal, da je izredno tesno povezan s Popovičem in da prihaja iz tako imenovane Janković-Popovičeve linije, kar v zadnjih dneh namigujejo mnogi,« se še vprašujejo v koprskem SLS.

Popovič naj imenuje novo volilno komisijo

»Zadnja dogajanja v Luki Koper in šibka hrbtenica Klobasa vzbujajo velik dvom o tem, da bodo glasovi na prihajajočih volitvah ustrezno varovani. Zato pozivamo župana Popoviča, da k imenovanju občinske volilne komisije pristopi z vso resnostjo in imenuje novo občinsko volilno komisijo, ki jo bodo sestavljali kredibilni ljudje iz vseh političnih strank in družbenih sfer,« javno poziva Olga Franca, predsednica mestnega odbora SLS Koper.

Deli s prijatelji