ROK PRAPROTNIK

Klemenčičev namestnik dobil službo v NLB

Objavljeno 25. marec 2014 16.03 | Posodobljeno 25. marec 2014 16.03 | Piše: A. L.

Lani je NLB vložil 32 ovadb za konkretne primere, v dveh mesecih letošnjega leta pa je k temu številu dodal še 11 novih.

Šef protikorupcijske komisije Goran Klemenčič in njegov namestnik Rok Praprotnik. Na sredini tiskovni konferenci je bil prisoten le Praprotnik, saj se je Klemenčič iz postopka izločil

LJUBLJANA – Nova Ljubljanska banka (NLB) se bo kadrovsko še okrepila, tokrat z javnosti znanim obrazom. K njim namreč z aprilom prihaja Rok Praprotnik, dozdajšnji namestnik šefa Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Gorana Klemenčiča. Kot smo danes poročali, z aprilom v NLB začne delati tudi Nataša Simčičimage, na zavodu za zaposlovanje pa je objavljeno še eno delovno mesto za nedoločen čas v NLB.

Da se ne bi ponovilo

»Na podlagi temeljitega pregleda portfelja 200 najbolj problematičnih komitentov ugotavljamo razloge in morebitne sume za kazniva in škodna ravnanja v preteklosti. V letu 2013 smo vložili 32 ovadb za konkretne primere, v dveh mesecih letošnjega leta pa k temu dodali še 11 novih. Hkrati s celovitim načrtom integritete, ki vsebuje upravljanje celovitega sistema preprečevanja nedovoljenih ali škodljivih ravnanj in obvladovanja tveganj, vzpostavljamo potrebno etično okolje in kulturo organizacije, ki preprečuje, da bi se ponovile nepravilnosti in izgube banke takih razsežnosti, kakršnim smo bili priča v zadnjih letih. NLB aktivno sodeluje z organi odkrivanja in pregona ter drugimi nadzornimi institucijami pri pojasnjevanju sumov nepravilnosti, povezanih s preteklim poslovanjem banke same in s primeri, ki se je dotikajo le posredno,« so sporočili iz NLB.

Preverite, katere poslovalnice zapirajo in katere bankomate umikajo.image

Za dolgoročno uspešnost

Močna integriteta banke, tako trdijo v NLB, je bistvenega pomena za uresničevanje nove strategije NLB Skupine, ki jo je banka nedavno predstavila javnosti. »Vodstvo banke se zaveda, da bo zanesljivost rezultatov preobrazbe poslovnega modela banke in izpopolnjevanja kreditnega procesa zadostna za dolgoročno uspešnost NLB le, če bo utemeljena tudi na visoki ravni spoštovanja ključnih pravil in vrednot vseh zaposlenih,« so dodali.

Deli s prijatelji