SPORNO

Klemenčič: Če bo imenovan Mišič, bo to dokaz, da vlada divji zahod

Objavljeno 21. avgust 2013 16.19 | Posodobljeno 21. avgust 2013 18.15 | Piše: P. J.

Državni sekretar naj bi si pot do položaja v Luki Koper utiral več mesecev, ko je delal v kabinetu predsednice vlade.

LJUBLJANA – V primeru Gašparja Gašparja Mišiča gre po mnenju predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Gorana Klemenčiča za vprašanje integritete. »Če bo do tega imenovanja prišlo, bo to še en dokaz, kakšen divji zahod vlada na področju kadrovanja,« je komentiral kandidaturo Mišiča za predsednika uprave Luke Koper, poroča Dnevnik.

V PS si želijo umiti roke

Pravi, da je čas, da javno priznamo obstoj političnih vrtičkov in da je stanje vse slabše. Boj za nadzorniška mesta je po njegovem mnenju kot tek na sto metrov, ki je obremenjen ne le s tveganji rentništva, ampak tudi z željo po dostopu do informacij pred bližajočo se privatizacijo.

Pri vsem dogajanju okoli Mišiča vse kaže na to, da si v PS želijo umiti roke. Najprej je Bratuškova od njega zahtevala odstop oziroma je napovedala razrešitev, Janković je zanikal, da bi lobiral zanj, nekaj ur kasneje pa je Mišič napovedal, da bo sam odstopil. Če se bo Mišič povzpel na vrh Luke Koper po tem, ko bo odstopil  iz kabineta, gre za skrbno zrežiran manever. Do odstopa naj bi prišlo le zaradi minimiziranja političnih posledic za Bratuškovo in Pozitivno Slovenijo, so zapisali v omenjenem časniku.

Politično kadrovanje vodi v propad

Mišič naj bi si tako kot državni sekretar v kabinetu Bratuškove več mesecev utiral pot do tega položaja. Do njegovega potencialno neetičnega in spornega početja ter njegovih pomanjkljivih izkušenj pri vodenju velikih poslovnih sistemov pa se Janković niti Bratuškova nista opredelila.

Nekdanji dolgoletni predsednik uprave Luke Koper Bruno Korelič je dejal, da vsako politično kadrovanje v upravi in nadzornem svetu vodi do katastrofe in propada podjetja. Nadzornemu svetu svetuje naj pri izbiri predsednika upošteva predvsem strokovnost, moralnosti in izkušenost kandidatov in ne strankarskih izkaznic. »Predsednik uprave Luke Koper bi moral biti nekdo s pozitivnimi vrednotami, kot je poštenje, pozitivnim odnosom do sodelavcev, z izkušnjami s timskim delom in s spoštovanjem do soljudi. Prav tako bi moral biti strokovno podkovan in imeti izkušnje v mednarodnih vodah,«  je še dejal Korelič.

Deli s prijatelji