ZIMA JE TU

Kje so izmerili –20 stopinj?

Objavljeno 27. januar 2014 10.15 | Posodobljeno 27. januar 2014 10.17 | Piše: P. J.

Meteorologi napovedujejo, da bo ta teden še snežilo.

LJUBLJANA – Danes bo ponekod občasno snežilo, vreme po Sloveniji pa bo oblačno. Na Primorskem bo rahlo deževalo, količina padavin bo majhna, poroča agencija za okolje.

Prihajajo padavine

Prav tako kot danes bo tudi jutri oblačno, ponekod bo rahlo snežilo, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –5 do –3, najvišje dnevne pa od –4 do 1, na Primorskem bo danes do 7, jutri do 4 stopinje.

Tudi v sredo bo prevladovalo oblačno vreme. Zvečer bo od zahoda začelo rahlo snežiti, po nižinah Primorske rahlo deževati. V noči na četrtek se bodo padavine okrepile in razširile proti severovzhodu. V četrtek bo oblačno s sneženjem, le na Primorskem bo deževalo. Padavin bo več v zahodni polovici države.

Do –20

Najnižjo temperaturo so danes ob 7h izmerili na Kredarici, kjer je bilo –12,1. Na letališču Cerklje ob Krki je bilo –8,5, letališču Edvarda Rusjana v Mariboru –7,5, v Celju –6, Murski Soboti –7, v Ljubljani  –2,4, Novem mestu –5 in na Letališču Portorož 0,7 stopinje.

Na Hrvaškem pa poročajo, da bi se lahko temperature v Slavoniji spustile do –20 stopinj. Včeraj so pri južnih sosedih ponekod že izmerili –14 in –13 stopinj. Stopinje se bodo čez teden sicer dvignile, vendar bo od srede pa do konca tedna vse več padavin.

Deli s prijatelji