NA ČRNO

Kirurg Zimmermann je operiral brez dovoljenj

Objavljeno 21. junij 2016 21.58 | Posodobljeno 21. junij 2016 21.58 | Piše: STA, M. U.

Kot je poročala nacionalna televizija, je operacije, ki jih je plačevala slovenska zdravstvena zavarovalnica, opravljal na črno.

Dr. Janez Zimmermann. Foto: Špela Kuralt/Delo

LJUBLJANA – Zdravnik Janez Zimmermann po poročanju Televizije Slovenija (TVS) za operacije krčnih žil v tržaški ambulanti, kamor je januarja lani preselil svojo dejavnost, kljub drugačnim lastnim navedbam ni imel ustreznih dovoljenj italijanskih oblasti. Operacije, ki jih je plačevala slovenska zdravstvena zavarovalnica, je tako opravljal na črno.

Po današnjem poročanju TVS mu je tržaška občina izdala le nekakšno uporabno dovoljenje za stavbo. Na tržaškem zavodu za zdravstveno varstvo pa so za TVS pojasnili, da Zimmermannu niso izdali dovoljenja za opravljanje kakršnih koli kirurških posegov. Dovolili so mu samo opravljanje pregledov ter ultrazvočno in lasersko diagnostiko.

Ko je septembra lani, potem ko je že pol leta operiral vene, zaprosil za dovoljenje za majhne operacije, mu ga zaradi pomanjkljive dokumentacije niso izdali. Zavod trenutno čaka na navodila preiskovalcev. Uradno ne ve, da je Zimmermann tam operiral, zato ambulante še ne more zapreti.

Zimmermann je na svojem blogu sporočil, da se umika iz javnosti in da bo za nadaljnje informacije na voljo njegov odvetnik Janez Stušek. Na TVS so ga večkrat pozvali, naj posreduje dovoljenje za operativne posege, a tega ni storil, je pa omenjeni televiziji danes sporočil, da imajo glede dovoljenj napačne informacije in nobenih dokazov ter da namensko povzročajo škodo, saj Zimmermann vsa dovoljenja za operacije v Italiji ima.

Deli s prijatelji