PODPISOVAL SAM

Kinološki funkcionar s kilometrinami v žep pospravil 15.893 evrov

Objavljeno 27. november 2013 10.25 | Posodobljeno 27. november 2013 10.36 | Piše: A. L.

Česnik ne pove, koliko je prejel, a objavljene številke označuje za »osebno diskreditacijo«.

Razgalili so vse vodilne v KZS. Na tretjem mestu je sodnik, ki pa med te ne sodi, zato ga tudi niso imenovali.

LJUBLJANA – »Takoj po začetku novega mandata vodstva, v aprilu in maju, smo se v Kinološki zvezi Slovenije (KZS) lotili urejanja učinkovitosti in gospodarnosti delovanja KZS. Ugotovili smo namreč, da je bistveno težavo predstavljalo slabo delovanje gospodarsko-finančne komisije.«

Tako se začne objava na spletni strani KZS, v kateri so razgalili največje prejemnike kilometrin. Rekorder med njimi v obdobju 2009–2013 je podpredsednik upravnega odbora KZS in predsednik gospodarsko-finančne komisije Aleksander Česnik, ki si je po poročanju na spletni strani Kinoloska.si kar sam podpisal in dal izplačati za 15.893,18 evra kilometrin. Na leto je torej dobil na račun v povprečju dodatne tri tisočake.

Predsednik KZS Blaž Kavčič je na račun kilometrin dobil 3877,45 evra. To ga uvršča na sedmo mesto.

»Ugotavljamo, da je predlog novega pravilnika o materialno-finančnem poslovanju, ki bi izboljšal nadzor nad izplačili, eden izmed pomembnih vzrokov 'upora' proti predsedniku!« so sklenili zapis.

Kilometrina se je Česniku izplačevala za potne stroške za KZS, ko gre na sestanke zveze, na ministrstvo, na prireditve podeljevat pokale in priznanja, na sestanke upravnega odbora, komisij itd.

»Gre za osebno diskreditacijo«

Česnik meni, da gre za osebno diskreditacijo in da toliko denarja po svojem védenju ni dobil. Za kolikšen znesek gre, ne more reči, je pa prepričan, da ni tolikšen. »Moja osebna odločitev bo, kaj in kako najprej. Naj se zgodi, kar se mora, potem pa bomo videli,« pravi.

»To, kar počenja sedanji predsednik, je nekorektno, nepošteno, nehigiensko in neetično. To je njegova odločitev. Ima pravico do tega, kaj in kako, pa bomo videli kasneje. Do takrat pa lahko počne, kar hoče,« pravi po podatkih, objavljenih na uradni spletni strani KZS, oseba, ki je dobila na račun potnih stroškov največ. Česnik sicer pravi, da s predsednikom KZS Blažem Kavčičem ni v sporu.

Deli s prijatelji