PROMET

Kilometrske kolone in zastoji na cestah tudi danes

Objavljeno 22. september 2012 13.56 | Posodobljeno 22. september 2012 13.56 | Piše: P. J., STA
Ključne besede: gneča zastoj

Do zastojev prihaja na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Promet na slovenskih cestah je danes večinoma umirjen, ponekod pa nastajajo zastoji. Pred predorom Karavanke vozila v koloni čakajo najmanj eno uro, na primorski avtocesti pa je zastoj pred počivališčem Studenec proti Ljubljani. Kolona vozil je tam dolga štiri kilometre. V Jelšanah, Dragonji in Sečovljah je povečan promet pri vstopu v Slovenijo.

Zastoj vozil je tudi na cesti Šmarje–Koper, kažejo podatki na spletni strani prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Gneča tudi na mejnih prehodih

Na avstrijski strani predora Karavanke potekajo obnovitvena dela. Promet bo do 20. decembra letos potekal izmenično enosmerno, s čakalno dobo pred predorom. Izredni prevozi bodo omogočeni enkrat tedensko, v noči s četrtka na petek.

Do 22. ure v nedeljo bo spremenjena prometna ureditev v zapori na primorski avtocesti med počivališčema Studenec in Ravbarkomanda. Promet proti Ljubljani poteka samo po enem pasu, zaprt je tudi priključek Postojna. V prometnoinformacijskem centru zato priporočajo uporabo priključkov Razdrto in Unec.

Na nekaterih mejnih prehodih je povečan promet pri vstopu v Slovenijo. Tovorna vozila na Obrežju za izstop iz države čakajo eno uro.

Deli s prijatelji