NLB V POL LETA

Kdor bo špecal NLB, ga bodo preganjali

Objavljeno 28. avgust 2014 00.00 | Posodobljeno 28. avgust 2014 00.00 | Piše: T. L.

Janko Medja je potrdil, da bo NLB zaradi odtekanja zaupnih podatkov ukrepala in tovrstne primere prijavljala policiji. To so že storili.

Janko Medja.

LJUBLJANA – NLB se je danes pohvalila z dobičkom, poleg tega pa so zmanjšali število zaposlenih za skoraj 600 ljudi, zaprli 22 poslovalnic in nekaj 10 bankomatov po Sloveniji. Šef NLB Janko Medja je  o nadaljnji reorganizaciji banke za včerajšnjo informativno oddajo Odmevi na TV Slovenija povedal, da so v sklopu reorganizacije načrtovali 25 projektov in več kot polovica jih je že zaključenih. Eden od projektov je tako tudi zmanjševanje števila zaposlenih (za 700 ljudi) in doslej so izvedli 85 odstotkov načrtovanega projekta ob tem, da nekateri odpovedni roki še potekajo. Poudaril je, da so zmanjševanje števila zaposlenih v 60 odstotkih izvajali s tako imenovanimi mehkimi prijemi, brez odpovedi. 

Za koga so protistresni tečaji

Voditeljica Rosvita Pesek se je lotila tudi nekaj za NLB neprijetnih podatkov, ki krožijo v javnosti o državni banki: denimo programa za premagovanje stresa in osebno rast, za katerega so v banki namenili kar lep znesek denarja (okoli 400 evrov na osebo). Ker davkoplačevalci gledamo na NLB kot na našo lastnino zaradi milijarde evrov, ki da smo jih dali v NLB, in je zato kredibilnost banke še pomembnejša, take informacije na banko mečejo slabo luč, je Peskova dejala Medji. 

»Zahvaljujem se vam za simpatije, ki ste jih izrekli do NLB. Tudi jaz sem davkoplačevalec in te simpatije morava deliti. Ti podatki, mnenja, ki so se navezovala na družbo Atma, so bili žal napačni,« je začel Medja. Nadaljeval je, da do tečajev ni prišlo, dodal pa je, da so namenjeni premagovanju stresa zaposlenih. Ob tem je navedel primer oboroženega bančnega ropa banke in taki tečaji so namenjeni tistim zaposlenim (denimo blagajnikom), ki so zaradi ropa na delovnem mestu doživeli močan stres.

Iskanje izdajalcev zaupnih informacij

Medja je še potrdil, da bo banka zaradi odtekanja zaupnih podatkov ukrepala. Tako so storili že lani (ob povsem drugem primeru). Ko so informacije odtekale, so zadevo prijavili policiji, ki je storilca našla in ustrezno ukrepala.

Deli s prijatelji