KANDIDATI

Kdo za Kranjčevićem na Telekomov stolček?

Objavljeno 11. julij 2012 10.49 | Posodobljeno 11. julij 2012 10.49 | Piše: T. L., STA

Ivica Kranjčević gre s 1. septembrom v pokoj.

Ta teden sta Telekom in T-2 z veliko vnemo dokazovala, kdo je komu dolžan milijonske zneske in kdo se ne drži poštenih poslovnih praks

LJUBLJANA – Nadzorni svet Telekoma Slovenije bo danes predvidoma opravil pogovore s tremi kandidati, ki so se uvrstili v ožji izbor za novega predsednika uprave največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja. Zdajšnji prvi mož družbe Ivica Kranjčević se bo namreč po napovedih s 1. septembrom upokojil.

13 prošenj, trije v ožji izbor

Na razpis za novega predsednika uprave Telekoma Slovenije je v roku prispelo 13 prošenj. Kadrovska komisija nadzornega sveta je izmed teh izbrala tri kandidate za nadaljnji krog pogovorov.

Po neuradnih informacijah naj bi to bili odvetnik Igor Marinšek, vodja Telekomove službe za razvoj storitev in storitvenih platform Mitja Štular in direktor Telekomove hčerinske družbe TSmedia Rudolf Skobe.

Vprašanje pa je, ali bodo nadzorniki že na današnji seji izbrali novega predsednika, predvsem zaradi tega, ker je država kot večinski lastnik Telekoma že na junijski skupščini poskušala zamenjati tudi zdajšnje člane nadzornega sveta.

Nadzorniki naj bi poleg tega po neuradnih informacijah časnika Finance danes razpravljali o skoraj 100 milijonov evrov vredni naložbi v četrto generacijo mobilne telefonije (LTE).

Deli s prijatelji