MASKE SO PADLE

Kdo vse je na seznamu davčnih dolžnikov

Objavljeno 15. april 2013 12.59 | Posodobljeno 15. april 2013 16.20 | Piše: A. L.

Objavljeni so tisti, ki so imeli 25. marca letos dolg, večji od pet tisočakov in starejši od 90 dni.

Igor Bavčar

LJUBLJANA – Maske so padle. Davčna uprava in carinska uprava sta danes malo pred 11. uro objavili seznam davčnih dolžnikov (vsaka je objavila seznam svojih dolžnikov). Na seznamu so se znašli tisti, ki so imeli 25. marca letos dolg, večji od pet tisočakov in starejši od 90 dni.

1. FIZIČNE OSEBE OZIROMA FIZIČNE OSEBE, KI OPRAVLJAJO DEJAVNOST

Davčni upravi RS (Durs) ena fizična oseba oziroma fizična oseba, ki opravlja dejavnost, dolguje več kot 10 milijonov evrov. Gre za Zorana Trifunovića, ki je javnosti znan iz zgodbe o sojenju zaradi največje davčne utaje pri nas.

image

Med dolžniki, ki dolgujejo več od milijona, a manj od 10 milijonov, najdete številna znana imena. Od Igorja Bavčarja, Roka Furlana, ki je znan pod vzdevkom Tyson, Mateja Raščana, gostinca Antona Zvoneta Štormana ...

image

Na Dursovem seznamu je tudi Kristjan Sušinski, ki je znan iz zgodbe v zvezi z Istrabenzom in Igorjem Bavčarjem.
image

Med tistimi, ki davčni upravi dolgujejo od 300.000,01 do pol milijona evrov, je tudi Rok Snežič, znan kot doktor davčnih utaj. Preostale dolžnike iz tega razreda najdete tukaj:
image

Preostale dolžnike, fizične osebe, ki Dursu dolgujejo 300 tisočakov ali manj, najdete spodaj. Med njimi je denimo tudi Aleš Čepin, nekdanji mož starlete Urške Čepin oziroma Hočevar.

Dolžniki fizične osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost in imajo odprt dolg do Carinske uprave RS (Curs):

image

2. PRAVNE OSEBE

Dursov seznam

Nad 20 milijonov

Rekorder med dolžniki do davčne uprave med pravnimi osebami je podjetje Maxicom (v stečaju), ki je v lasti podjetja Elite 99 (gradnja stanovanjskih in nestanovanjskih stavb). Dolguje več kot 20 milijonov evrov.

Od 10 milijonov do 20 milijonov

V razredu od 10 milijonov in en cent do 20 milijonov sta HTC Dva in Vegrad. Oba v stečaju. Prvi je povezan z Binetom Kordežem in Merfinom, drugega pa je vodila zdaj priprta Hilda Tovšak, ki je že priznala številne grehe. Za svoja dejanja bo šla v zapor, vprašanje je le še, kako dolgo bo tam.

Od enega milijona do 10 milijonov

Med dolžniki, ki Dursu dolgujejo manj kot 10 milijonov, a več kot enega, najdemo Avto Moto Černe, ki ga je vodil Borut Černe (znan iz zgodbe o utaji davščin ob uvozu vozil), Merfin, z lastnikom Albinom Kordežem, podjetje MIP, propadlo vrhniško podjetje IUV, Muro, G-7, Primorje, Rimske Terme, SCT stanovanjski inženiring, Sinfoniko, Steklarko novo Rogaško Slatino, Vegrad - Inde, Vegrad-Am ...

Od pol milijona do milijon evrov

Granit, Grep, Javor Pivka, GPG Inženiring, Orion LTD, Pejo Šampionka, TVM, Vegrad-Hotem-Am, Živex, so ena od podjetij, ki Dursu dolgujejo od 500.000 do milijon evrov.

Seznam carinske uprave

Objavljamo ga v celoti.

image

Deli s prijatelji