KADROVANJA

Kdo so najtesnejši sodelavci Alenke Bratušek

Objavljeno: 28.03.2013 14:26Posodobljeno: 28.03.2013 14:37

Med njimi je tudi, kot smo napovedali, sin poslanke Alenka Pavlič.

  • Alenka Bratušek

LJUBLJANA – Tamara Vonta (Pozitivna Slovenija), Gašpar Gašpar Mišič (Pozitivna Slovenija), Dušan Kričej (DL), Dušan Kumer (SD) in Jernej Pavlič (Pozitivna Slovenija). To so najtesnejši sodelavci predsednice vlade Alenke Bratušek. Funkcijo državnega sekretarja bodo opravljali od 1. aprila.

Naj omenimo, da je Jernej Pavlič sin poslanke Alenke Pavlič.


Podpredsedniki premierke

Na predlog predsednice vlade so za podpredsednike imenovani Karl Viktor Erjavec, minister za zunanje zadeve, Dejan Židan, minister za kmetijstvo in okolje, in Gregor Virant, minister za notranje zadeve in javno upravo. 

Povezane vsebine

Pristojnosti

– Vontova bo pristojna za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud.
– Mišič bo državni sekretar, ki bo svoje delo opravljal v kabinetu predsednice vlade in v kabinetu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer bo zadolžen za koordinacijo velikih infrastrukturnih projektov in pomoč pri sanaciji gospodarskih družb v težavah.
– Kričej bo delo opravljal v kabinetu predsednice vlade in v kabinetu ministra za notranje zadeve in javno upravo, kjer bo zadolžen za koordinacijo učinkovite državne informatike.
– Kumer bo državni sekretar, ki pomaga predsedniku vlade ali ministru brez resorja pri opravljanju njegove funkcije v okviru danih pooblastil.
– Enako kot Kumer bo predsednici vlade pomagal tudi Pavlič.

Državni sekretarji v 59. plačni razred

Vlada je na današnji seji določila, da se funkcija državnega sekretarja uvrsti v 59. plačni razred (napredujejo lahko do 61. plačnega razreda). Mesečno to pomeni najmanj 4283,14 evra bruto. Predsednica vlade je uvrščena v najvišji, 65. plačni razred, kar pomeni, da državo mesečno stane 5419,54 evra bruto.

Na Mors Klemenčič

Za državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo je bil imenovan Zoran Klemenčič. In sicer od jutri. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Po poklicu je univerzitetni diplomirani obramboslovec. Na obrambnem področju je zaposlen od leta 1990 dalje. Od 24. julija 2009 do imenovanja je bil glavni inšpektor za obrambo.


Koga so danes razrešili, koga imenovali

Vlada Republike Slovenije je danes s položaja generalne sekretarke na ministrstvu za obrambo razrešila Mojco Stoschitzky. Njeno mesto bo kot vršilka dolžnosti zasedla Mojca Ferjančič Podbregar.

Kot smo napovedali, je vlada razrešila Boruta Rončevića in imenovala Urbana Krajcarja za v. d. direktorja direktorata za visoko šolstvo in znanost.

Razrešitev je doletela tudi generalnega direktorja direktorata za investicije Andreja Vihteliča. Na njegovo mesto je kot vršilec dolžnosti imenovan Mitja Valič.

Drago Balent ni več generalnega direktorja direktorata za šport. Vršilec dolžnosti je postal Edvard Kolar.

Razrešen je bil tudi generalni sekretar MIZKŠ Tomaž Rozman. V. d. je postal Gregor Kos.

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela sklep, da se z jutrišnjim dnem razrešijo člani uradniškega sveta Kory Golob, Božo Predalič, Rado Likar in Mitja Horvat. Namesto njih za člane imenuje Štefko Korade Purg, Sonjo Šmuc, Janeza Stareta in Tomija Nemca

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (34)

Slika za %user
leopard 23. maj 2013 ob 18:56

O Miški je pa bilo že veliko napisanega, pa je še vedno najožji od Alenke, kaj je pa sedaj to? Mi zna kdo odgovoriti? Bi znali, ali ne?

Slika za %user
leopard 23. maj 2013 ob 18:53

STE PREVERILI DIPLOME?????????????????????

Slika za %user
Anonimen uporabnik 29. marec 2013 ob 20:31

čudi me, da še niso vsi ministri iz PS

Slika za %user
kimci 29. marec 2013 ob 18:54

@garbin,@chokolada,nikar ne zmerjajta vse povprek.Nisem ne za Janšo in ne za usrano PS.Če vidva svinjata in pljuvata je vajin problem ,jaz pa nisem svinja in ne svinjam.Svinjajo naši vrli komandanti in to že 22let.Tako ,da lepo prosim malo kulture in ne vsiljujte svojega mnenja drugim. Meni ta vlada in nobena doslej ni naredila nič dobrega ,kvečjemu slabo. Iz nas Slovencev so naredili budale in sužnje za mali denar ljudi iz bivše juge pa izkoriščajo za sužnje. Tako ,da ne vidva meni, da svijnam po forumih. Če kdo svinja so to SVINJE IN PRASICE V VLADI . Tako zdaj me naj pa zaprejo ali kar hočejo naj naredijo z menoj mi je že čisto vseeno. DOSTOJANSTVO so mi že vzeli.kaj le mi še lahko?

Slika za %user
Štalmajster 29. marec 2013 ob 08:42

@Choko. Obup; tebi pa res ni več pomoči. Edino mogoče.... mogoče kakšen eksorcist ;-)

Slika za %user
milanoCar 28. marec 2013 ob 22:29

Seznam imen je zelo žalosten in bi se morali malo zamisliti, predvsem tisti ki so vse skupaj zakuhali.

Slika za %user
TANK 28. marec 2013 ob 22:14

JANŠA JE ZAPOSIL HČERKO,ALENKA SINA POSLANKE ,VERJETNO,ZARADI MAŠČEVANJA???

Slika za %user
TANK 28. marec 2013 ob 22:11

KJE JE PA TA MIŠIČ ZASLUŽIL TOLIKO DENARJA,NAJ SE OGLASIJO TISTI ,KI KAJ VEDO O NJEGOVIH POSLIH ,DA GA VIDIMO, KAKO JE BILO TO POŠTENO ?????

Slika za %user
TANK 28. marec 2013 ob 22:01

JANŠA JE CAR!!!

Slika za %user
propeler 28. marec 2013 ob 22:01

Kdo so pa njegove ovce ,pa bomo hitro izvedeli-le mal treba počakat !

Strani