Predstavitvena informacija
Nogometna baza raje išče slabosti kot prednosti kandidatov.

Kdo si upa biti šef NZS?

Objavljeno 07. november 2016 23.36 | Piše: Rok Tamše

Nogometna baza raje išče slabosti kot prednosti kandidatov.

Kdo si upa biti šef NZS?

Kdo bo šef nacionalne nogometne organizacije, je v spodobno razvitih državah vsaj tako pomembno, kot kdo opravlja funkcijo predsednika vlade. Takoj za njima je prvi najpomembnejši selektor nogometne reprezentance. In tako naprej. S tem se sicer lahko vsaj hudomušno strinjate, ko pa začnemo govoriti o množicah, ki so zajete pod enim ali drugim okriljem, ter delovnih mestih in denarju, ki se pretakajo v obeh bazenih, pa lahko načnete resnejše razprave.

Na teh bi eno izmed vodilnih vlog radi imeli tudi potencialni kandidati za novega predsednika Nogometne zveze Slovenije, ki ga bo nogometna družina izvolila sredi decembra. Septembra je namreč superuspešni odvetnik Aleksander Čeferin na presenečenje in hkrati odobravanje večjega dela Evrope postal predsednik Evropske nogometne zveze, s čimer je tudi najudobnejši fotelj v NZS pridobil privlačnost prav do samega neba. Dosedanji podpredsednik in trenutno vršilec dolžnosti predsednika NZS Radenko Mijatović je že napovedal, da si želi nadaljevati na čelu krovne nogometne organizacije.

Nogometna baza raje išče slabosti kot prednosti kandidatov.

Nekdanji šef NZS Ivan Simič je prav tako že razkril načrt po vrnitvi, medtem ko z razpisom volitev pričakujemo še kakšno kandidaturo. Zelo previdno vsak nadaljnji korak pripravlja prav tako bivši, prvi in najdolgotrajnejši predsednik Rudi Zavrl, ki menda še ni povsem zavrnil vseh dobronamernih nasvetov, naj se le vrne med stare prijatelje in pokaže, zakaj se je pravzaprav obdržal na vrhu nogometne piramide kar dve desetletji in je letos prejel tudi Bloudkovo priznanje za življenjsko delo v športu. V tej igri resnih igralcev svoje upe goji tudi podpredsednik državnega zbora in član Socialnih demokratov Matjaž Nemec, ki menda pridno obiskuje nogometno bazo in, kar se seveda spodobi za politika, že obljublja...

Vsak ima svoje adute, a tudi slabosti. Če poenostavljeno strnemo mnenja na nogometni sceni: Mijatović je iz že itak premočnih sodniških vrst, kar ni po godu bazi, Simič je neslavni bivši, Zavrl je že prejel Bloudkovo priznanje, torej...; Nemec pa da je zgolj politik in nič več kot to. Kdo si torej še upa biti šef NZS?

Deli s prijatelji