PREPISI

Kdo si je privoščil Radovana Žerjava?

Objavljeno 13. oktober 2012 11.12 | Posodobljeno 13. oktober 2012 11.12 | Piše: T. L.

SLS je lažnivi spletni zapis prijavila policiji, so sporočili iz stranke.

Radovan Žerjav.

LJUBLJANA – »Slovenska ljudska stranka je bila obveščena, da je na spletnem mediju zaokrožil blogerski zapis z naslovom: Kaj dela prepis zasebnega pogovora Radovana Žerjava na spletni strani DZ? Ker gre za totalno škodoželjno laž, namenjeno diskreditaciji, je SLS zadevo že prijavila policiji,« se je glasilo suhoparno sporočilo za javnosti Žerjavovih. 

Zapis nič več javno dostopen na strani državnega zbora

Spletni zapis z omenjenim naslovom smo hitro našli na eni od blogerskih spletnih strani (Fugitivec), kjer se avtor, ki pravi, da občasno za zabavo prebira magnetogramske prepise s sej državnega zbora in ostalih političnih teles, sprašuje, kako se je na javno dostopni spletni strani državnega zbora znašel »magnetogramski prepis iz očitno zasebnega pogovora Radovana Žerjava in kdo ga je (pomotoma?) spravil tja.« Omenjeni magnetogram, ki naj bi nastal v pisarni poslanske skupine Desus v torek, 2. oktobra, (prepis magnetograma od 09.14:45 do 09.20:33), po besedah avtorja bloga pa ni več dostopna od 2. oktobra od osme ure zvečer.

Kdo je Postrešček?

Prepis se bere, milo rečeno, nenavadno. Na tem mestu pa le nekaj poudarkov. Žerjav naj bi glede na zapis svoje politične kolege poimenoval z zanimivimi imeni. Pojavijo se namreč naslednja imena: Županković, Lukšič, Erjavec, Postrešček (šlo naj bi za Gregorja Viranta naknadno pojasni Žerjav).V zapisu lahko beremo pogovor med Žerjavom in neimenovano osebo, ki, kot je razbrati, naj bi Žerjavu dajala nasvete za enega od javnih nastopov: koliko vzklikov naj vključi v govor (»Ponavljaj svoje stalne vzklike o pomembnosti ukrepanja, kako se moramo zediniti, skupaj smo močnejši, bla, bla, bla ...«), nadalje še, da Žerjavova očala niso ovira, saj se je stranka na parlamentarnih volitvah uvrstila v parlament.

Šala ali ...

Žerjav naj bi še izjavil: »Zakaj bi oropal pošto, če lahko vržeš kamen v otroka? Tako je govoril moj stric. Oboje je enako zabavno.« In še eno na temo novinarjev: »Če bi se mi dalo pisati propagando, bi postal novinar. Boljši delovni čas. Manj odgovornosti. Več alkohola. Pa še nihče ti ne sme nič reči, ker takoj napada tvojo samostojnost.«

Odgovore na vprašanja, ali je prepis avtentičen, kako se je pojavil na spletu in ali gre le za neslano šalo na račun predsednika stranke SLS, bo – upajmo – pokazala preiskava mož v modrem.

 

 

Deli s prijatelji