PATRIA

Kdo je zaradi Janše prijavil Čeferina?

Objavljeno 15. junij 2013 18.22 | Posodobljeno 15. junij 2013 18.24 | Piše: S. N.

Pravnik je tudi njen mož Andrej Orel, ki predseduje volilni komisije Mestne občine Nova Gorica.

Zakonca Orel.

LJUBLJANA, NOVA GORICA – Odvetnik Aleksander Čeferin je po sodbi v primeru Patria stopil Janezu Janši v bran in jasno pograjal sodbo sodnice. Temu je sledila prijava zoper Čeferina, podala pa naj bi jo bila novogoriška odvetnica Maja Krašovec Orel.

Kdo je prijavil Čeferina?

Krašovec Orlova je odvetnica, stara 51 let. Leta 2010 je na lokalnih volitvah v Občini Šempeter - Vrtojba na listi LDS kandidirala za mesto v občinskem svetu.

Pravnik je tudi njen mož Andrej Orel, ki predseduje volilni komisije Mestne občine Nova Gorica. Orel je bil tudi dejaven v Lions klubu, saj je bil slovenski guverner Lionsa. Politikis ob tem piše, da je dobri prijatelj Lionsov tudi nekdanji predsednik republike Milan Kučan, ki se je letos udeležil tudi znamenitega Lionsovega plesa.

Kaj pa argumenti?

Znani odvetnik je nad prijavo zgrožen in dodaja, da prijaviteljica ni navedla niti tega, kateri člen kodeksa naj bi bil kršil. Izpostavil je tudi, da je eden redkih odvetnikov, ki v svoji dolgoletni praksi ni bil nikoli kaznovan na sodišču, saj je vedno spoštljiv do sodnikov in sodnic.

Deli s prijatelji