PATRIA

Kdo je spisal sodbo Janši?

Objavljeno 11. junij 2013 23.25 | Posodobljeno 11. junij 2013 23.27 | Piše: S. J.

Sodnica naj sodbe ne bi napisala sama.

Solze in objemi po razglasitvi sodbe.

LJUBLJANA – Sodbe v zadevi Patria naj sodnica Barbara Klajnšek ne bi napisala sama, ampak ji je menda pomagalo več ljudi. Na pomoč naj bi ji priskočili predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša, predsednica okrajnega sodišča v Ljubljani Vesna Pavlič Pivk, dr. Ljubo Bavcon in profesorica z ljubljanske pravne fakultete dr. Katja Šugman Stubbs. Vsaj tako je še pred obsodbo Janeza Janše, Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča poročal Planet TV. Našteti so sicer povedali, da se srečujejo zgolj po službeni dolžnosti ali pa na srečanju pravnikov.

Seznama obiskov nimajo

Reporter se je po seznam obiskovalcev predsednice okrajnega in predsednika vrhovnega sodišča v Ljubljani obrnil na omenjeni sodišči, od koder so jim sporočili, da seznama obiskov sicer ne vodijo, če pa bi ga, bi morali obiskovalce, ki niso zaposleni na sodišču, zaradi varovanja osebnih podatkov s seznama izbrisati.

Obračun z mediji, ki niso po volji SDS

Ko se je novinar Planet TV po odgovore napotil k Šugman Stubbsovi, se je ta po poročanju Reporterja po nasvet obrnila na novinarko Dnevnika in predsednico častnega razsodišča Društva slovenskih novinarjev (DSN) Ranko Iveljo. Vsaj tako so iz elektronskega sporočila razbrali na Planet TV, saj jim je profesorica poslala napačno e-pošto, kjer je zapisala, da je upoštevala Rankin nasvet. Slednja pravi, da se je Šugman Stubbsova nanjo res obrnila, vendar le kot na predsednico častnega razsodišča DNS, in to zato, ker so se Šugman Stubbsovi vprašanja novinarja zdela čudna. Ivelja dodaja, da Šugman Stubbsovi ni pomagala napisati odgovora, svetuje pa vsakemu, ki se nanjo v zvezi z novinarskim kodeksom obrne. Ob tem je poudarila, da za njunim dopisovanjem ni zgodbe, vsa namigovanja pa so zgolj konstrukt, ki služi obračunavanju z mediji, ki niso po volji SDS.

Deli s prijatelji